Lelaki ‘BUT4’ Ini Sengaja Menjat0hkan Duit Sebanyak USD 1 Juta Di Hadapan Orang Untuk Melihat Reaksi Dan Sikap Mereka

Kita selalu melihat orang melakukan pelbagai eksper1men s0sial untuk melihat sikap dan perangai manusia. Dari situ kita dapat melihat bagaimana sikap manusia apabila di hadapkan dengan pelbagai perkara kepada mereka.

Kita juga dapat melihat adakah seseorang itu mempunyai kejujuran ataupun ada sisi yang tidak baik di dalam diri mereka. Eksper1men ini selalunya dilakukan di khalayak ramai untuk mengetahui bagaimanakah reaksi orang ramai dan ianya akan dirakam untuk ditunjukkan kepada orang lain sebagai pengajaran.

Salah satu Youtuber yang bernama BigDawsTv juga telah melakukan sebuah eksper1men s0sial untuk menguj1 tahap kejujuran orang ramai. Dia telah berpur4-pur4 menjadi but4 dan menjat0hkan beg yang mengandungi sejuta US Dollar di hadapan orang. Dia ingin mengetahui apakah reaksi dari orang yang melihat seorang but4 yang sedang dalam kesusahan.

Boleh dikatakan ramai orang yang mempunyai sikap jujur dan membantunya mengutip kembali duit yang jat0h tanpa mengambilnya

Tetapi ada juga orang yang secara diam-diam mengambilnya tanpa mereka sedar lelaki itu sebenarnya berpur4-pur4

Di dalam rakaman tersebut, dapat dilihat ramai orang jujur berada di luar sana. Apabila melihat seseorang yang kekurangan sedang dalam kesus4han, mereka akan memberitahunya dan membantunya.

Walaupun begitu ada juga yang meminta up4h atas pertolongan yang telah mereka berikan. Apa tidaknya melihat duit yang banyak itu pasti akan membuatkan seseorang itu terasa ingin mengambil peluang.

Apapun rakaman video tersebut telah menunjukkan kepada kita yang di dalam dunia ini masih ada orang yang berhati mulia walaupun mereka diberi peluang untuk mengambilnya. Mereka yang berhati mulia ini sedar yang mereka tidak berhak ke atas barang yang bukan milik mereka.

Walaupun begitu, kita janganlah bersikap mudah menilai sesuatu perkara apabila melihat orang. Tidak semua orang yang tidak mengambil peluang itu adalah yang berhati mulia. Mungkin juga mereka adalah orang yang kaya dan berduit. Ini menyebabkan mereka tidak perlu untuk mengambilnya walaupun mempunyai peluang.

Orang yang benar-benar berhati mulia adalah mereka yang berada dalm kesukaran dan kesus4han tetapi tetap tidak memngambil sesuatu yang bukan milik meeka walaupun mereka mempunyai peluang. Itulah sebenar-benarnya manusia yang mempunyai hati mulia.

Tonton VIDEO tersebut di bawah ini

Terima Kasih kerana Membaca. Silakan SHARE Ya!

Disediakan Dan Disusun Oleh Berita Kopak / Content Media

Sumber : Youtube