” Lagi berkat kalau masing-masing tak mengungk1t. Untuk makan anak-anak dan jadi dar4h daging.. “

Tunjuk Gambar Resit Panjang Dan ‘Pau’ Duit Suaminya Johan, Ozlynn Waty Dituduh Berkira Tak Nak Keluar Duit Sendiri. Tak Sangka Ini Respon Ozlynn !!

Ozlynn Waty atau nama sebenarnya Rozlinawaty binti Ismail adalah isteri kepada Johan Raja Lawak. Ozlynn juga merupakan seorang pelakon, pengacara dan pengurus artis. Ozlynn turut bertindak sebagai pengurus suaminya sendiri, Johan yang merupakan seorang pelakon, pelawak dan pengacara.

Ozlynn telah berkahwin dengan Johan pada 25 Julai 2009 di Masjid Lembah Jaya, Ampang, Selangor. Perkahwinan mereka dikurniakan 5 orang cahaya mata iaitu Ariq, Sodiq, Haziq, Cantiq dan Moleiq. Johan ialah anak saudara kepada pelawak veteran, Salih Yaacob.

Johan mempunyai dar4h kacukan Cina di sebelah ibu dan Melayu di sebelah bapanya. Bakatnya diwarisi daripada bapa saudaranya iaitu Salih Yaacob. Johan kini bertugas sebagai penyampai radio ERA FM dan mengendalikan segmen pagi bersama Ray dan Hanif.

Menerusi akaun Instagramnya, Ozlynn berkongsi gambar resit membeli bel4h yang begitu panjang sekali. Ia menunjukkan begitu banyak barang dapur yang dibelinya. Ozlynn menyatakan pada bulan lepas segala perbelanjaan dapur ditanggung olehnya.

Jadi sebagai balasan, Ozlynn berbelanja kaw-kaw apabila menggunakan duit suaminya. Siap bagi amar4n jangan sesekali ‘skip’ perbelanjaan dapur tu..

” Bila bulan lepas beli brg dapur guna duit bini ko.. nahhhhh pembalasannya utk bulan nih… bil setinggi budak 5-6 tahun lain kali jgn sesekali ko berani skip duit perbelanjaan dapur yek!! Mau tinggal spender jek nnt ko kuar kedai.. “

” Jgn permainkan kuasa mak2 yg selalu duk umah n dapur yek.. akibatnya mau 5 bulan ko nangis tepi bucu katil merintih2 mintak advance duit minyak motor kt bini.. aku lak jenis ko x bwk masok sephora pon xpe.. asalkan pasar dgn grocery store aku ada rasa heaven !!! “

” Aritu sensorg aku saje masok sephora.. rasa x smp seminit aku tgk org penoh pastu aku mcm nak p1tam.. xtau apa yg aku carik.. trus kuar n balik.. bkn jiwa aku.. tp kalau pasar !!! Berejam pon xpe belek sayur segar yg warna warni dgn lauk yg fresh.. perghhhh.. “

” Sape jenis mcm aku?? Rasa dapur dan memasak tu adalah syurga dunia..? Seppp sikit… ..  #papaNangisKtBucuKatil #mamaGelakBesar #mamaMenangBesar @thejozheart @thejozheartsg “

View this post on Instagram

Bila bulan lepas beli brg dapur guna duit bini ko.. nahhhhh pembalasannya utk bulan nih… bil setinggi budak 5-6 tahun🤣🤣 lain kali jgn sesekali ko berani skip duit perbelanjaan dapur yek!! Mau tinggal spender jek nnt ko kuar kedai🤣🤣.. jgn permainkan kuasa mak2 yg selalu duk umah n dapur yek.. akibatnya mau 5 bulan ko nangis tepi bucu katil merintih2 mintak advance duit minyak motor kt bini.. 🤪aku lak jenis ko x bwk masok sephora pon xpe.. asalkan pasar dgn grocery store aku ada rasa heaven!!! Aritu sensorg aku saje masok sephora.. rasa x smp seminit aku tgk org penoh pastu aku mcm nak pitam.. xtau apa yg aku carik.. trus kuar n balik🙈.. bkn jiwa aku.. tp kalau pasar!!! Berejam pon xpe belek sayur segar yg warna warni dgn lauk yg fresh.. perghhhh.. sape jenis mcm aku?? Rasa dapur dan memasak tu adalah syurga dunia..? Seppp sikit… ✋🏻.. ❤️😘 #papaNangisKtBucuKatil #mamaGelakBesar #mamaMenangBesar @thejozheart @thejozheartsg

A post shared by Johan & Ozlynn (@jozlynnhanania) on

Rata-rata netizen bersetuju dengan penjelasan yang diberi oleh Ozlyn berkaitan dengan duit dapur dan juga ramai yang memilih pasar sebagai tempat terapi stress para surirumah. Antara komen-komen mereka :

” Ha.. Saya memang tiap bulan, duit suami bg untuk belanja dapur.. Kalau xbg di kira hutang.. Akan di tuntut.. Suami xkisah pun.. Asalkan doa semoga dia di murahkan lg rezeki supaya dapat bg banyak lg duit untuk anak isteri.. Untuk siapa lg duit dia kalau bukan untuk anak isteri.. Tapi duit isteri untuk kepuasan dia saja.. Haha.. “

” Btl…. sama mcm sy.. kalau bulan lepas tk bagi cukup bulan ni sy akan tuntut.. sebb tu nafkah wajib bagi.. Alhamdulilah tiap2 bulan masih ingt tangungjwb wlupon kdg2 terkurang sikit .. “

” Sama laa, pasar mmg tmpat aku lps kan str3ss.. dpt tgk sayur yg segar ,ikan ayam sume tu… satu kepuasan bg mak2 … “

” Same goes.. Beli barang dapur rasa syokk xterkira .. “

” Sama dgn saya. Klu g pasor berejam2. G soping complex ged1k nak blk cpt.. “

” Terapi diri kalau beli brg dapur ni.. berejam kat pasar kat dapur mmg x kisah tapi berejam kat mall mmg x kuasa.. betul tu @jozlynnhanania akak setuju.. “

” Ase teruja lain mcm klu blanja brg dapur.. Sedap x sedap blakang cite yg pntg time nak mkn smua bnda lengkap xde la rasa sedih bila nak mkn ada bnda yg kurang sapai xle nak masak bnda tu.. Sampai member ckp dapur bole jd kedai runcit emergency backup.. Hehe.. “

Namun ada yang menyatakan kenapa perlu mengungkit belanja suami dan isteri. Sedangkan ia untuk keperluan keluarga bersama. Antara komen – komen mereka :

Namun ini jawapan daripada Ozlyn :

Sebagai seorang suami memang menjadi tanggungjawab mereka untuk menyediakan segala keperluan keluarga walaupun isterinya bekerjaya. Jadi tidak salah jika seorang isteri berkira sedemikian. Kadang-kadang bila isteri dah selalu memberi , takut suami leka akan tanggungjawab sendiri. Betul tak ??

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ozlyn by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..