” Kur4ng ajar, b1adab dan tidak sopan. Tolong hormati saya ! ” – Tunku Azizah

Sering Terima Komen Yang Tidak Sopan, Raja Permaisuri Agong Luah Rasa Kecew4 Di Instagram !!

Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah sering menjadi tumpuan ramai rakyat jelata. Tidak hanya kerana keperibadiannya yang baik, malahan kebolehan dan kepakarannya memasak membuatkan rakyat mula mengikuti akaun Instagramnya, airtangan_tunkuazizah.

Sering berkongsikan pelbagai juadah makanan dan dessert yang menyelerakan, kepakaran Tunku Azizah dikagumi ramai. Namun sebagaimana akaun Instagram lain, ianya juga tidak terkecuali dari dicem4ri dengan komen-komen tidak senon0h yang kini semakin membanj1ri di Instagram.

Hampir semua akaun Instagram yang mempunyai pengikut yang ramai menerima komen berunsur luc4h ini dan ini mencem4r pemandangan mata untuk terus membaca. Tunku Azizah juga kecew4 dengan komen-komen sebegini yang pasti ada di setiap perkongsian posting masakannya ini.

Menerusi akaun Instagram, Tunku Azizah Aminah telah berkongsikan sekeping gambar kek buatannya yang nampak menyelerakan. Namun apa yang menarik perhatian ramai adalah luahan Tuanku tentang komen tidak sen0n0h yang sering tampil di ruangan komen Instagram Baginda.

Jom baca perkongsian di bawah:

Perkongsian ini mendapat respon daripada netizen. Ada netizen yang menerangkan situasi yang berlaku ini disebabkan oleh b0t. Antara komen-komen mereka :

” Itu b0t tuanku, tak kira tuanku dah block atau report dia tetap ada yang baru.. “

” B0t aka robot.. software yg auto run over the net masukkn comment2 tu.. sbb tu sepesen je biasanya.. “

” B0t tu software application yang manusia program untuk buat ikut arahan. Dia boleh interact mcm manusia. Bahasa pasar robot la senang. Yg page tak elok tu setiap kali ada post baru dia auto trigger untuk bg komen guna IG.. “

” Tuanku, rasanya yang comment tidak elok itu bukan account manusia betul. Mereka auto comment.. “

” Patik akan tolong Tuanku rep0rt juga kalau ada ternampak. Ampun tuanku my favourite Queen.. “

” IG Ustaz dan ustazah pun kena komen luc4h tu.. IG Wang lama dah kurang , IG luc4h pula yg byk skrg.. Tuanku… Tak pasti rakyat Malaysia atau orang luar punya kerja.. “

” Disabled comments Tuanku. Tak boleh dah diaorg nak comment lagi.. “

Memang komen sebegini sering kelihatan hampir di semua posting. Ianya sangat menyes4kkan mata pembaca dengan ayat-ayat yang tidak sen0n0h itu. Apa pun, moga perkara ini dapat piihak Instagram dapat membanter4s segera dan tidak lagi menjadi g4ngguan dalam pembacaan rakyat terhadap perkongsian Tunku Azizah dan akaun Instagram yang lain.

Silakan SHARE..

Sumber : IG SPB Raja Permaisuri Agong

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..