” Kuat menganj1ng ni. Boleh k0yak kalau main dengan dia ni.. “

Gelagat Seorang Lelaki Membuat Aksi Melucukan Ketika Bermain Badminton Buat Ramai Yang Ketawa Berdekah-Dekah. Siap Pakai Kasut Berlampu Lip Lap Lagi Tu !!

Badminton merupakan salah satu sukan yang popular di negara kita dan disukai ramai. Biasanya permainan raket ini dimainkan secara perseorangan iaitu satu law4n satu ataupun secara beregu iaitu dua law4n dua. Sukan badminton bukan sahaja diminati oleh golongan muda, tetapi turut diminati oleh golongan kanak-kanak sampai lah ke peringkat lebih berusia.

Rata-rata pemain tidak mengalami kesuk4ran untuk mencari tempat dan rakan untuk bermain. Jika tiada gelanggang sekali pun kita masih boleh bermain secara suka-suka ataupun boleh mengeluarkan peluh. Hakikatnya permainan badminton ini merupakan pilihan sukan dalaman untuk bermain sepanjang tahun.

Menerusi akaun Instagram, Sinar My berkongsi video satu permainan badminton beregu lelaki dalam satu perlaw4nan. Apa yang menariknya, aksi dan gelagat seorang daripada pemain membuatkan ramai yang terhibur dan ketawa terbahak-bahak.

Lelaki itu membuat pelbagai aksi yang melucukan dan membuatkan sesiapa sahaja yang menontonnya ketawa tidak kering gusi. Ditambah lagi apabila dia juga memakai kasut sukan jenis berlampu yang biasanya dipakai oleh kanak-kanak membuatkan dirinya nampak sangat kelakar.

Tetapi aksinya di gelanggang sangat hebat dan boleh dikatakan setaraf pemain negara. Memang berbakat besar. Kalau beginilah cara dia bermain, memang makan hati pihak law4n dengan gelagatnya. Video ini mendapat perhatian ramai sehingga menjadi viral di media sosial.

Kalau tak percaya, jom tonton video di bawah :

” Boleh koyak kalau main dengan dia ni.. “

View this post on Instagram

Boleh koyak kalau main dengan dia ni. 🤣 #sinarkongsi

A post shared by SINAR (@sinar_my) on

Rata-rata netizen terhibur dengan aksi dan gelagat lelaki ini bermain badminton. Antara komen-komen netizen :

” Kelakar tp terror main pulak tu.. “

” Tak tahan kasut siap berlampu2.. kah kah kah.. “

” Kuat menganj1ng ni. Hahahahaha. Mau x k0yak lawan tu. Hahahaha.. “

” Hebat giler dia main.. “

” Jap jap… err kasut sport die ade lampu ke ? mcm becahaya cahay je tengok.. “

” Padu bhai back hand dia. Cam main single ja.. “

” Double macam single hebat pulak tu. Sis terhibur min “

Alahai serius kelakar, memang betul-betul membuatkan orang terhibur. Ini kira kali pertama admin tengok orang main badminton macam ini. Sudah lah hebat bermain, gelagatnya memang boleh mendatangkan m4rah kepada pihak law4n. Hehehehe. Apa-apa pun syabas kepada lelaki ini. Semoga terus berjaya dalam karier.

P/S : Maaf kerana kualiti video kurang jelas.

Silakan SHARE. Semoga bermanfaat..

Sumber : IG Sinar My by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..