” Konfem pernah lalui zaman ni, kain b4njir masuk bendang.. ” – Mua Bellaz

Mua Bellaz Thr0wback Foto Berbaju Sekolah Ketika Berusia 16 tahun. Namun Gambar Semasa Darjah 2 Mencur1 Tumpuan Ramai.ย  Comelnya Masa Tu !!

Pemilik nama unik Nur Nabila Zulyadaini atau lebih dikenali sebagai Mua Bellaz yang vir4l di laman sosial Facebook berikutan kepetahannya berinteraksi dalam sesi tutorial solekan.ย  Cara Mua Bellaz merias sudah cukup membuatkan ramai terpes0na, lagi-lagi yang baru berjinak-jinak dalam bidang solekan.

Mua Bellaz gemar berkongsi tips solekan kepada pengikutnya, malah seorang yang sentiasa mesra dan peramah melayan peminatnya ketika siaran langsung di Facebook. Tidak hairanlah Mua Bellaz mempunyai pengikut yang ramai di laman sosial Facebook dan juga Instagram.

Wanita kacukan Turki-Melayu ini juga pemilik laman Facebook ‘ Makeup By Bellaz’ kini telah pun mempunyai 1.4 Juta lebih pengikutnya. Dan kini beliau sudah pun menjadi jurusolek yang disegani ramai. Di samping itu, beliau juga telah mengeluarkan pr0duk kecantikan jenamanya sendiri.

Mua Bellaz seringkali memuat naik cara tatarias di laman Facebook dan Instagram miliknya. Tapi kali ini Mua Bellaz telah berkongsikan gambar kenanganya berpakaian sekolah ketika berusia 16 tahun.ย  Beliau menceritkan trend pakaian sekolah ketika tahun 1990-an, di mana memakai kain seperti ‘ kain b4njir masuk bendang’.

Di sebalik gambar yang dipaparkan, netizen turut tertarik pada gambar di belakang yang tertulis ‘ Darjah 2’. Bermakna gambar tersebut adalah wajah Mua Bellaz ketika berusia 8 tahun. Rata-rata netizen memuji wajahnya seiras anaknya yang sulung iaitu Iris Alisya .

Di bawah ini adalah gambar yang dikongsikan oleh Mua Bellazย  laman Instagramnya :

Foto yang dikongsikan kepada 1.7 juta pengikutnya di laman Instagram telah mendapat 16.9kย  tanda suka. Netizen turut memuji Mua Bellaz sememangnya sudah cantik daripada kecil lagi. Ini antara komen-komen mereka :

” Cantik dari kecik bellaz, Ishhh comeyyyy mcm ecahh wey.. “

” Memang segak dari dulu.. Sedia segak dah aih tak makeup pun.. “

” Kita dulu pun lipat tudung macam tu hahahaaggaga. Dari dulu lawa. Patutpunnnnn.. “

” Memang dah lawooo dari pada kecik ka muabellaz belazz ni oiiiiii.. “

” G4ng la kita Bellaz, lagi kain tak paras buku lali tak sah. Lagi tudung tak muncung lagi tu duk pi bilik ayaq tengok cermin.. “

Mereka juga tertarik pada gambar darjah 2 yang kelihatan dalam posting tersebut. Rata-rata mengatakan wajah Bellaz menyamai wajah anak dar4nya. Ini komen-komen mereka :

” Yang darjah 2 tu muka anak dara kak Bellaz la.. sebijik sangat.. “

” Comelnya Bella yang darjah dua tu sebijik echa la muka dia.. “

” Gambar darjah 2 tu mirip sangat wajah Eicah, comel sangat.. “

” Gambar hat belakang yang darjah 2 tu sebijik muka dak kakak. Copy paste mama dia sungguh naa.. “

Setiap orang ada foto kenangan masing-masing untuk dikongsikan kepada anak-anak. Mungkin ianya menjadi sesuatu yang berharga suatu hari nanti. Terima Kasih Mua Bellaz berkongsikan foto tersebut. Kami mendoakan Mua Bellaz terus maju jaya dan selamat melahirkan cahaya mata yang ke-3 tidak lama lagi.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Mua Bellaz

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..