” Kisahnya jam 10.30 malam ketika penjaga kub0r nak tutup pagar.. “

Video Penjaga Kub0r Tempat Abam Bocey Disemadikan Bercerita Tentang Perkara Yang Tidak Disangkakan. Mulia Sungguh Hati Abam. Patutlah Allah Sayang..

Hari ini pelbagai kisah Allahyarham Abam Bocey telah dikongsikan oleh kenalan, keluarga dan rakan-rakan artis. Semuanya memuji sikap dan kebaikan Abam semasa hidupnya. Tiada satu pun kisah bur0k yang dibongkarkan. Hanya yang baik-baik sahaja tentang Abam.

Ramai yang memuji sikap Abam yang begitu mengambil berat tentang keluarganya terutama ibunya. Walaupun beliau telah berkahwin, ibunya tetap nombor satu tanpa sekalipun mengaba1kan si isteri. Betapa hebat kasih sayang yang diberikan.

Namun, ada juga kisah di sebaliknya yang ramai tidak tahu. Abam merupakan seorang yang rajin bersedekah. Perkara ini dilakukan tanpa beliau hebahkan kepada sesiapa. Ya Allah, betapa mulia sungguh hati Abam. Patutlah Allah sayang akan Abam.

Menerusi akaun Instagram, video temubual bersama penjaga kub0r tempat Abam disemadikan telah dimuat naik. Penjaga kub0r tersebut berkongsi kisah yang berlaku malam semalam ketika beliau ingin menutup pagar tanah perkub0ran. Mari kita baca perkongsian kisahnya.

Tonton video di bawah :

” Kisahnya jam 10.30 mlm ketika penjaga kub0r nak tutup pagar. Seorang perempuan membawa anaknya naik motor, merayu utk masuk ziarah kubur ABAM. Di ceritakan ABAM menampung segala perbelanjaan sekolah anak anaknya. Kelebihan bersedekah.. “

Rata-rata netizen tidak menyangka kebaikan Abam sehingga ke tahap ini. Antara komen-komen mereka :

” Allahuakbar… sebesar zar4h pun kebaikan kita kalau org lain tahu jangan bimbang Allah ada… Allah akan revealkan bila bila masa yang dikehendaki.. “

” Peringatan buat diri sendiri… Kita x perlu jd kaya utk disanjung penduduk dilangit dan bumi… Sekadar punya hati yg bersih…. Qolbun Salim… “

” Ya Allah muliakanlah dia.. lapangkanlah kub0rnya.. tempatkanlah r0hnya bersama2 org beriman amin amin amin.. “

” Allahuakbar.. semoga arw4h tenang di sana.. “

” Al Fatihah…. moga r0h arw4h di tempatkan di kalangan orang2 yg soleh n beriman….. Aamiin.. “

” Allahuakhbar masyaallah luhurnya hati arw4h… tangan kanannya memberi, tangan kirinya tak tau kebaikan yg dia buat. Betapa arw4h tak menginginkan kemegahan bila membuat kebaikan.. “

Allahuakhbar, terlalu banyak kebaikan yang Abam lakukan semasa hidupnya. Walaupun luarannya nampak biasa tetapi beliau mempunyai sekeping hati yang sungguh mulia. Sama-samalah kita berdoa agar Abam ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh dan beriman. Aminn..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Abam Bocey, Ustaz Hanafiah by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..