” Kenapa kite tgk video ni kite nangis ? Adehhh… kite plak sedeyy. U deserve Bella.. “

Video Kejutan Sempena Sambutan Hari Jadi Mua Bella. Bagaikan Mimpi !!

Mua Bella atau nama sebenarnya Nur Nabila Zulyadaini telah menyambut hari jadinya malam tadi. Mua Bella seorang juru mekap yang bertauliah, mempunyai pengikut yang ramai di laman sosialnya sama ada Facebook mahupun Instagram.

Seorang ibu kepada dua orang putera dan puteri yang comel ini gigih membuat video tutorial merias wajah. Setiap kali membuat video, Mua Bella akan memberi hadiah kepada pengikutnya.

Pemurahkan hati Mua Bella nih !!!  he..hee

Terkini, Mua Bella telah memuat naik sebuah Video yang berdurasi 4:23 minit di akaun Facebook miliknya Make up By Bellaz.

Ini antara reaksi terkejut Mua Bella :

Mua Bella : Weiii .. Betul ke ni ampa ??

Mua Bella : Ya Allah.. Subhanallah.. betul ke kereta aku nihhh !!!

Perkongsian Mua Bella buat ramai yang terharu dan sebak. Baca perkongsian beliau di bawah:

” Allahuakbar syukur Alhamdulilah. Terima kasih pada semua yg datang .. Hmpa pandai no .. Prank bellaz… “

” To suami / manager bellaz (AP) kak ipar farah abang art kakwan abg rizal zetty kucai kamal izy dan semua yg terlibat .. “

” Hampa mmg gila laaa.. Buat aku teriak sungguh2 … The best part bila abah mai suprisekan jugak ….. Kpda suami terima kasih susah2 b bg kereta idaman mama yg mama idamkan ya amat… “

” Hadiah bukan untk mama tapi untuk kita sekluarga mencari rezeki bersama2 .. Tak sangka b pandai surprise smpai mcm ni sekali.. Sampai ke lani masih dlm mimpi lagi betol ka itu kuda putih yg sy impikan.. “

” Terima kasih bersush2 bersma mama suka duka kita tempuhi.. I love to somuch… Demi Allah tak sangka depa buat suprise sampai mcm ni.. “

” Inilah kali pertama seumur hidup bellaz di surprise kan smpai mcm ni….. Tq maaa azilah ayah dri jauh wish bufday kak ilove you.. “

” Apa2 pon semuanya pinjaman dri Allah yg maha esa.. Jgn lupa padanya sentiasa kena igt kita bermula dri mana… “

” Buat org2 disekeliling kita bahagia n senang dgn kita… Ya Allah bergitu besarnya manfaat berkongsi Ilmu dgn hampa semua … Ya Allah ramai yg mendoakan kita smua… “

” Apa2 bellaz buat seikhlas hati bellaz.. Jutaan terima kasih pd tetamu yg hadir.. Dan jutaan terima kasih buat hampa yg selalu mengikuti perkmbagan bellaz dri dulu sampai skrg… “

” Bukanya mudah untk capai semua ini… Memerlukan mental fizikal yg kuat… Berusha tanpa mengenal erti putus asa. Sentiasa positive jgn ada negetive dlm diri .. “

” Kalau org hin4 kita .. Fitn4h kita tak suka kita.. Kita jgn berlaw4n .. Malah doakan baik2 untuknyaaa .. “

” Insyallah Allah maha mengetahui smua isi hati kita … Insyallah one day dia akan kenl n suka dkt kita.. Video by @Adi muhaimin hakim.. “

Rata-rata peminat merasa sangat terharu dan gembira setelah melihat kejutan yang diterima Mua Bella. Antara komen-komen diruang komen Facebook :

Sebak pulak tgk video ni. Bila kita merendah diri, jujur, ikhlas dan tak kedekut berkongsi ilmu dan rezeki dgn semua insyaALLAH berkat hidup kita. Yang penting jgn lupa org tua dan mereka yg bersama2 bila kita susah dan tak punya apa2 dulu. Tetiba teringat arwah ayah.  Anyways, happy birthday bella. “

” Kenapa kite tgk video ni kite nangis? adehhh… kite plak sedeyy. “

” Happy birthday bella, Nabilah Zulyadaini n tahniah ” 

” Sebak tgok.Betui la janji Allah…”bila kamu syukuri nikmatNya…aku akan tambah… Bellaz punyai hati yg sangat baik… Ramai syg bella…Semoga dirahmati Allah selalu… “

” U deserve it sis.. for all your hard work. Last night was Ur night.. Alhamdulillah.. semoga sentiasa dimurahkan rezeki sis..  Happy birthday.. “

Jom tengok banyak lagi kejutan dan reaksi  Mua Bella  pada video di bawah:

Allahuakbar syukur Alhamdulilah Terima kasih pada semua yg datang .. Hmpa pandai no .. Prank bellaz… To suami /manager bellaz (AP) kak ipar farah abang art kakwan abg rizal zetty kucai kamal izy dan semua yg terlibat … Hampa mmg gila laaa.. Buat aku teriak sungguh2 … The best part bila abah mai suprisekan jugak 😭….. Kpda suami terima kasih susah2 b bg kereta idaman mama yg mama idamkan ya amat… Hadiah bukan untk mama tapi untuk kita sekluarga mencari rezeki bersama2 .. Tak sangka b pandai surprise smpai mcm ni sekali.. Sampai ke lani masih dlm mimpi lagi betol ka itu kuda putih yg sy impikan.. Terima kasih bersush2 bersma mama suka duka kita tempuhi.. Ilove to somuch… Demi Allah tak sangka depa buat suprise sampai mcm ni. Inilah kali pertama seumur hidup bellaz di surprise kan smpai mcm ni….. Tq maaa azilah ayah dri jauh wish bufday kak ilove you. Apa2 pon semuanya pinjaman dri Allah yg maha esa.. Jgn lupa padanya sentiasa kena igt kita bermula dri mana… Buat org2 disekeliling kita bahagia n senang dgn kita… Ya Allah bergitu besarnya manfaat berkongsi Ilmu dgn hampa semua … Ya Allah ramai yg mendoakan kita smua… Apa2 bellaz buat seikhlas hati bellaz.. Jutaan terima kasih pd tetamu yg hadir.. Dan jutaan terima kasih buat hampa yg selalu mengikuti perkmbagan bellaz dri dulu sampai skrg…Bukanya mudah untk capai semua ini… Memerlukan mental fizikal yg kuat… Berusha tanpa mengenal erti putus asaSentiasa positive jgn ada negetive dlm diri ..Kalau org hina kita .. Fitnah kita tak suka kita.. Kita jgn berlawan .. Malah doakan baik2 untuknyaaa .. Insyallah Allah maha megetahui smua isi hati kita … Insyallah one day dia akan kenl n suka dkt kitaVideo by @Adi muhaimin hakim

Posted by Make up by Bellaz on Sunday, April 7, 2019

Kami di Berita Kopak ingin mengucapkan Selamat Hari Jadi Mua Bella. Kami bangga dengan pencapaian  Mua Bella sehingga kini.

Semoga Mua Bella terus berjaya dan diberkati fid dunya wal akhirah. 

Terima kasih kerana sudi membaca.

Silakan SHARE..

Sumber : Facebook Make Up By Bellaz  by Berita Kopak  & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan.