” Kenapa Dato’, aku datang cara baik, kau layan aku macam samp4h.. “

Video Baby Shima Mengam0k Ketika Di Majlis Pelancaran Single Dato’ Aliff Syukri Di Indinesia. Netizen Mula Ser4ng IG Dato’ Aliff Syukri. Komen Daripada Upiak Isil Buat Posting Bertambah Pan4sss !!

Kisah perb4lahan di antara Dato’ Aliff Syukri dan penyanyi Baby Shima nampaknya masih belum menemui noktahnya. Baru-baru ini Dato’ Aliff Syukri telah meminta peguam supaya mengeluarkan surat s4man kepada penyanyi itu yang dianggapnya tidak menghomati dirinya dan mengata bukan-bukan tentang dirinya.

Kedua belah pihak saling melemp4rkan t0duhan antara satu sama lain. Makin lama nampaknya macam-macam yang terjadi. Bukannya kelihatan semakin reda, malah semakin meruncing. Terbaru, penyanyi Baby Shima telah memuat naik dalam entrinya di laman Instagram sebuah video.

Video tersebut memaparkan Baby Shima sedang mengamuk dan memarahi Dato’ Aliff Syukri. Beberapa orang yang ada di situ cuba untuk menenangkan Baby Shima. Menurut dari kapsyen yang dimuat naik oleh penyanyi ini, beliau telah diundang oleh Dato’ Aliff Syukri untuk menghadiri ke majlis yang tertera di bawah ini :

Tambah Baby Shima lagi, beliau menerima undangan itu tanpa menyimpan bur0k sangka ke atas Dato’ Aliff Syukri dan juga saranan daripada pihak pengurusan beliau sendiri. Namun beliau tidak menyangka, apabila beliau pergi memenuhi undangan tersebut pihak Dato’ telah mem4lukan beliau.

Menurut Baby Shima lagi, beliau menyangkakan dengan pemberian kad jemputan oleh Dato’ Aliff Syukri tersebut, Dato ingin berdamai dengannya. Mal4ng sekali bagi penyanyi ini kerana beliau telah dim4lukan oleh Dato’ dan beliau merasa kes4l dengan menerima jemputan tersebut.

Berikutan daripada posting dari Baby Shima ini, seorang penyanyi dari Indonesia iaitu Upiak Isil juga telah men1nggalkan komentarnya. Dalam komen tersebut, Upiak menyatakan dirinya tidak pergi ke promosi lagu tersebut kerana s4lah satu lagu tersebut telah mengh1na dirinya dan fizikalnya. Lihat screenshot di bawah ini :

Ini antara sedutan di dalam video tersebut :

Di bawah ini adalah posting yang telah dimuat naik oleh Baby Shima. Tonton video di bawah ini :

” Terima kasih dato malukan shima di Prescon dato tadi.. Pihak dato undang shima, shima tak nak bur0k sangka so shima datang atas saranan pihak pengurusan shima.. tapi shima tak sangka pihak dato telah m4lukan shima.. buat apa ada kad undangan, tapi tak boleh masuk? “

” Apa tujuan dato sebenarnya ? ikut kan shima pun x nak datang.. tapi disebabkan shima tengok dato sudi bagi kad jemputan, jadi shima tak nak bur0k sangka dan dalam pemikiran shima mungkin dato ingin berdamai.. tapi disebalik… allah je yang tau betapa m4lu nya shima tadi.. “

Rata-rata netizen tidak merasa gembira melihat apa yang berlaku ini. Ramai yang meningg4lkan komen yang negatif, namun begitu kita ambil yang positif sahaja. Ini antara komen-komen mereka :

” Harap Baby Shima tabah dalam segalanya yang berlaku kini.. “

” Sabar @babyshimaofficial , biarkan je Dato’ tu, Allah je yg mampu balas.. “

” Sabar Shima.. bukan Shima yg patut rasa m4lu… tapi Alip tu yg patut rasa m4lu buat org mcm tu.. “

” Sabar je , semoga perm4salah kamu terselesaikan @babyshimaofficial.. “

” Sabar shima smoga awak kuat.. “

Perb4lahan dan persel1sihan faham tidak akan terjadi sekiranya masing-masing cuba untuk menyelesaikannya dengan cara baik. Andai dibiarkan berterusan dan masih lagi tidak berpuas hati, pastinya masalah ini menjadi semakin rum1t. Ianya bolehlah dianggap seperti mencur4hkan minyak ke dalam ap1.

Kami di Berita Kopak mendoakan konfl1k antara Baby Shima Dan Dato’ Aliff Syukri dapat diselesaikan dengan baik. Bak kata pepatah melayu bu4nglah yang ker0h, ambillah yang jernih. InshaAllah.

Nota : Hasil carian terbaru kami, Baby Shima telah memadam video berkenaan di akaun Instagaram miliknya. Tapi anda boleh menonton video yang kami kongsikan di bawah :

 

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Baby Shima, Youtube Suaradotcom, Waklu TV by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..