” Kenapa awal sangat Bam, mana janji kau. Ya Allah… guyss, Abam dah takda guyss.. “

Video Achey Dan Fad Bocey Menangis Maklumkan Pemergian Sahabat Baik Mereka, Abam Bocey. Innalillah !!

Pagi ini kita telah menerima berita yang mengej0tkan pelawak Abam Bocey atau pemilik nama sebenar Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey telah pergi meningg4lkan kita semua. Berita ini mengej0tkan ramai yang seakan-akan tidak percaya dengan pemergian pelawak terkenal, salah seorang anggota kumpulan Bocey itu.

Menurut laporan Gempak, Adam mengalami dem4m dan mengadu kurang sihat sejak beberapa hari yang lalu. Pagi tadi ketika isteri Abam, Nor Hidayah ingin mengej0tkan Abam bangun solat subuh, namun Abam hanya kaku dan tidak menunjukkan sebarang tindak balas.

Untuk pengetahuan, Abam telah berkahwin dengan Nor Hidayah pada tahun 2017 dan pasangan ini telah dikurniakan seorang anak lelaki yang bernama Syed Othman Hamzah Al-Juffrey. Kini Hamzah sudah berusia 5 bulan. Abam juga merupakan abang kepada Ali Puteh.

Menerusi akaun Instagram, Achey dan Fad berkongsi berita sedih pemergian Abam dalam keadaan yang begitu seb4k sekali. Achey tidak menyangka Abam meningg4lkan mereka begitu awal tanpa sempat menunaikan janji-janjinya bersama kumpulan Bocey.

Tonton video di bawah :

Kenapa awal sangat bam!!!…. mana janji kau…!!… ya Allah… guyss abam dah takda guyss… “

Manakala Fad yang kini berada di Jepun bercuti bersama keluarganya turut berasa sebak kerana tidak dapat menziarahi Abam.

” Allahhuakbar, Allahhuakbar, Allahhuakbar, innalillahiwainnailaihirojiun.. kenapa kau pergi dulu Bam ? kenape tak tunggu aku, aku jauh ni, aku nk peluk cium kauuuuuuuuu.. “

Rata-rata netizen terkej0t dengan berita pemergian Abam dan turut berasa sedih. Antara komen-komen mereka :

Al fatihah.. salam takziah.. “

” Allahhurabbi… Sabar chey.. “

” Allahu…sbar achey doa yg baik2 utk die.. “

” Sabar byk2 achey.. ALLAH sygkn dia.. Doakan dia.. “

” Al- Fatihah , moga Allah tempatkan abam dikalangan hamba-hanbanya yang soleh dan dikurniakan jannah untuknya .. “

” Innalillahi… wainnaillahi..rajiun..abam.. “

” Ya Allah serius ke…. al-fatihah.. “

“Al fatihah salam takziah.. “

Berita ini amat mengej0tkan seluruh rakyat Malaysia kerana pemergiannya tidak disangkakan. Kami di Berita Kopak mengucapkan salam takziah kepada ahli keluarga Abam. Semoga Abam di tempatkan di kalangan hamba-hambanya yang beriman dan beramal soleh. Al-Fatihah.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Achey, Fad Bocey, Abam Bocey, Astro Gempak by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..