‘ Kenapa adik takde ayah?,kawan adik kat sekolah semua ada ayah ‘.

Ini Jawapan Rita Rudaini Kepada Anaknya Itu Yang Buat Ramai Orang  Seb4k Dan Terharu !!!

Rita Rudaini atau nama penuhnya Rita Rudaini Binti Mokhtar merupakan salah seorang pelakon wanita dan juga model popular di negara ini. Anak jati Kangar, Perlis ini membintangi banyak drama televisyen tempatan.

Biarpun agak jarang muncul di layar perak, Rita dikenali ramai melalui filem Mami Jarum Junior hingga memberikannya nominasi untuk kategori Pelakon Wanita Terbaik (FFM) pada tahun 2004.

Rita mempunyai dua orang anak lelaki yang bernama Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna. Rita merupakan seorang ibu tungg4l yang sangat tabah dalam membesarkan kedua-dua anaknya itu. Rita kelihatan sebagai seorang ibu penyayang yang sangat mengambil berat terhadap anak-anaknya.

Terbaru, Rita Rudaini telah memuat naik sebuah video di laman Instagram miliknya. Video tersebut dibuat sempena hari lahir anaknya Airit Qaqa Arjuna pada hari ini. Sepanjang video tersebut Rita Rudaini menunjukkan foto-foto Arjuna semasa masih kecil.

Menurut Rita, beliau tidak pernah lel4h untuk membesarkan anaknya itu. Walaupun pelbagai dug4an dan uj1an dalam membesarkan anak-anaknya sendirian. Pertanyaan anaknya tentang di mana ayah mereka membuat Rita Rudaini seb4k.

Foto-foto Airit Qaqa Arjuna semasa kecil. Comelkan !!!

” Syg ku Arjuna, tidak pernah lel4h membesarkan kamu. Di usia begini,kamu di pilih DIA utk di beri ujian kerana DIA tau kamu kuat. Kamu pernah tanya,waktu itu umur kamu 6thn. ‘ Kenapa adik tak de d4ddy?,kwn adik kt sek smua ada d4ddy ‘.

” Berhati2 mommy jwb supaya jwpan mommy adalah kekuatan n semangat kamu sampai bila2. Sbb adik lebih special dr kwn2 adik. ALLAH syg adik. ALLAH bg adik kuat dr kecik lg…special kan? Dia sengeh seronok…cukup buat hati mommy men4ng1s di dalam. “

” Selamat ulang tahun sang Arjuna ku yg luarbiasa, tiada apa yg mommy harapkan..cuma doa mommy ,adik sentiasa di jagaNYA. Tkasih kerana hadir temani hidup mommy. Tkasih ALLAH kerana pinjam kan adik kpd ku. “

View this post on Instagram

Syg ku Arjuna…tidak pernah lelah membesarkan kamu…di usia begini,kamu di pilih DIA utk di beri ujian…kerana DIA tau kamu kuat…kamu pernah tanya,waktu itu umur kamu 6thn..'kenapa adik tak de daddy?,kwn adik kt sek smua ada daddy' ….berhati2 mommy jwb supaya jwpan mommy adalah kekuatan n semangat kamu sampai bila2… 'sbb,adik lebih special dr kwn2 adik…ALLAH syg adik..ALLAH bg adik kuat dr kecik lg…special kan?' 😌 dia sengeh seronok…cukup buat hati mommy menangis di dalam….selamat ulang tahun sang Arjuna ku yg luarbiasa….tiada apa yg mommy harapkan..cuma doa mommy ,adik sentiasa di jagaNYA…tkasih kerana hadir temani hidup mommy…tkasih ALLAH kerana pinjam kan adik kpd ku…❤️

A post shared by Rita Rudaini (@ritrud727) on

Rata-rata peminat dan pengikut Rita Rudaini merasa kagum dengan ketabahan dan kekuatan dirinya. Antara komen-komen mereka :

” sedihnya…kak rita nie kuat sungguh..kalau kite di tempat kak rita dgn anak kecik2 dua org..xtaw lah mampu ke x “

” Strong mommy salute u “

“Setuju akk.. Akk the special one utk Allah duga mcm ni. Mcm tu jugak ank ank.. Bal4san Allah tak dan tunggu m4ti. Dok hidup lagi Allah balas sikit sikit. Selamat hari lahir Arjuna. Semoga sntiasa dibawah lindungan Allah.. Amin.. “

” Kuat nya kk rita dan ank2,,kekuatan yg luar biasa dan jarang d lihat. “

” Juna jaga mommy baik² yer..kuat mcm mommy…be a good boy tau “

Ada juga yang mengucapak selamat hari lahir buat Arjuna. Ini komen-komen mereka :

” HAPPY BIRTHDAY ARJUNA…moga dilimpahi rezeki…moga terus tabah. “

” Hppy birthday arjuna. Dh tak mok mcm baby dulu. Rindu tengok masa dia baby. Cute sangat “

” Selamat hari lahir arjuna.. Semoga kamu kuat mcm mommy kamu.. Bile dah besar nanti jage

lah keluarga kamu sebaik mungkin mcm mommy kamu jage kamu. “

” Happy birthday arjuna..! Semoga mmbesar jd ank soleh yg hebat utk mommy ye syg.. “

” Sannah Helwah Arjuna sayang. Semoga sentiasa tbh dan sentiasa dalam Rahmat Allah SWT. “

Alahai sed1hnya ucapan Rita untuk anaknya itu. Diharapka Rita Rudaini terus tabah dan bersemangat membesarkan anak-anaknya. Di kesempatan ini kami di Berita Kopak  ingin mengucapkan selamat hari lahir kepada Arjuna sayang, semoga membesar dengan sihat dan berjaya di dunia dan di akhirat hendaknya. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Rita Rudaini by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..