” Kami rindukan ‘TWEET’ dari Tuanku, ple4se come back … “

Permaisuri Ag0ng  Sudah DEACTIV4TE Akaun Twitter. Rata-rata Warga Twitter Bersed1h Hati Dan Mengec4m Segelintir Rakyat Yang B1adap !!

Team Pagi Suria dikendalikan oleh 3 orang penyampai radio yang sangat dikenali ramai. Ianya teridiri daripada Issey, Fara Fauzana dan Fizi Ali. Slot pagi ini menyuarakan tentang akaun Twitter Tuanku Permaisuri Agong sudah deactivate. Fara Fauzana menyatakan, pagi ini trending di Twitter dengan hashtag #Amp0n Tuanku.

Menurut Fara Fauzana atau lebih dikenali sebagai Fafau, beliau merasa pel1k pada mulanya mengapa hashtag no. 1 trending adalah permaisuri Agong dan beliau cuba menyelidiki apa yang berlaku. Apabila beliau menerj4h ke akaun Twitter Permaisuri Agong iaitu ‘@cheminahsayang’ namun akaun itu sudah pun deactiv4te.

Beliau merasa sangat sed1h kerana ini berpunca daripada segelintir netizen yang telah melemp4rkan kata-kata yang tidak elok terhadap institusi raja dan istana di negara ini. Lantaran dari itu, akaun Permaisuri Ag0ng sudah pun Deactiv4te, mungkin buat sementara sahaja atau sampai bila-bila.

Rata-rata warga Twiiter sangat bersed1h hati dengan berita Permaisuri Agong telah deactiv4te akaun Twitternya itu. Ramai yang meminta supaya Permaisuri kembali semula kerana merindui posting- posting yang menarik daripada Permaisuri Ag0ng.

Di bawah ini adalah screensh0t yang diambil dari Twitter membuktikan rata-rata warga Twitter sangat merindui Tuanku Permaisuri Agong dan sangat memar4hi netizen yang telah membuat Tuanku Permaisuri Agong yang berkemungkinan berkecil hati.

“Kami mahu Permaisuri Agong kembali “

” Sangat menyed1hkan kerana tiada lagi tweet dari Tuanku.. “

” We need our Queen back.. “

” Patik percaya Tuanku pasti akan datang kembali.. “

” I,m s4d, she’s so adorable.. “

Ini adalah posting yang diambil dari Instagram Suria Malaysia :

Gais! Tuanku Permaisuri Agong kita Tuanku Azizah dah deactivate akaun Twitternya sebab netizen-netizen yang melemp4rkan kata2 yang tidak elok. Hmm… #suriafm #suriamalaysia #segalanyahiburan #ampuntuanku

Rata-rata  merasa kes4l dengan apa yang berlaku. Ini antara komen-komen mereka :

” Apa benda punya manusia lahh.. orang lain nak merasa kebahagiaan tapi korang tak habis2 nak komplen memacam.. suruh buat itu-ini mal4s.. mulut ngan tangan yg taip tu mmg tak reti duk diam langsung ehh.. “

” Hari2 buka twitter sbb tuanku je, xfham manusia zaman sekarang, hidup kurang kasih sayang, mesti sbb xprnah kna like.. “

” biasa la tu.. manusia manusia di alam nyata nie.. hati nye busok n itam…semua nak dic4nang nye.. “

Ternyata masih ramai yang mengec4m institusi raja dan istana ini, kembalilah kepada prinsip rukun negara yang kedua iaitu ‘ kesetiaan kepada Raja dan Negara ‘. Letakkan akal pemikiran sebelum berkata -kata, sebelum menulis, sebelum menyuarakan sesuatu supaya ianya tidak mengecilkan hati sesiapa pun jua.

Kami di Berita Kopak turut bersed1h atas apa yang berlaku ini. Kami mendoakan semoga Tuanku Permaisuri Ag0ng kembali semula menemui warga Twitter dan memeriahkan lagi laman Twitter dengan posting Tuanku. AMPUN TUANKU !!

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Suria Malaysia, Twitter, Istana Negara by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..