” Kami ikat perut.. “

Kisah Pelak0n Cilik, Puteri Balqis Di Rancangan Bersamamu TV3,  Kini Bergantung Hidup Dengan Hasil Jualan Buku Puisi Yang Ditulis Sendiri Buat Netizen Sebak. Tidak Sangka Ini Kehidupan Puteri Balqis Sekarang !!

Puteri Balqis binti Azizi dilahirkan pada 12 April 2007 merupakan seorang pelakon dan model komersial kanak-kanak Malaysia. Balqis membuat penampilan televisyen pertamanya menerusi peranan pembantu dalam Gemilang pada tahun 2011, sebelum meraih peranan utama dalam Bicara Hati 2012.

Menerusi watak Bobok lakonannya dalam telefilem Pelarian, Balqis telah memenangi Anugerah Skrin ke-16 menerusi Anugerah Bintang Harapan Pantene. Lakonannya sebagai Amira dalam telefilem penghargaan khas kepada P. Ramlee, Di Mana Kan Ku Cari Ganti di TV1 telah melayakkan Balqis menerima pencalonan bagi Pelakon Pembantu Wanita Terbaik di Anugerah P. Ramlee.

Sebelum ini, kita pernah pernah dikhabarkan bahawa Balqis ada mempunyai masalah kesihatan dan atas faktor kesihatan yang tidak baik itu, kini Balqis merehatkan diri dari dunia lakonan buat sementara. Jika kita melihat, pelakon cilik ini sangat berbakat dalam membawa watak yang telah diberikan kepadanya.

Menerusi Instagram TV3,  rancangan Bersamamu telah berkongsi kisah hidup seorang pelakon cilik, Puteri Balqis. Ramai yang tahu yang Balqis sebelum ini telah disahkan mengh1dap penyak1t hati, tetapi ramai yang tak tahu apa yang mereka sekeluarga lalui sekarang.

Ikuti perkongsian Tv3 di bawah :

” Bersamamu minggu ni mengikuti kisah kesusahan adik Puteri Balqis yang menghidap penyak1t munt4h berdar4h dan asm4 yang kr0nik.. “

” Disaat ini, kehidupanya bersama ibunya yang merupakan ibu tunggal bergantung kepada hasil jualan buku yang ditulis sendiri oleh Puteri Balqis. Saksikan kisah selanjutnya dalam #bersamamutv3 jam 6.30 petang di TV3.. “

Rata-rata netizen turut mendoakan Balqis untuk cepat sihat dan dipermudahkan urusan. Antara komen-komen tersebut :

” Semoga dipermudahkan segala urusan.. “

” Get well soon Aqish .. “

” Allah kesiannya x sangka nasib dia bergini semoga cepat sihat.. “

” @rockingbalqis you are the best sayangg…”

” Smga d permudah urusan… Dilimpahi rezeki yg tiada henti dan di beri kesembuhan buat adik aqish.. “

” Ya Allah.. Semoga cepat sembuh dikk.. Tabahkan hati.. Semoga dimurahkan rezeki jua OlehNya.. “

” Mashaallah Subhanallah Allahuakbarx3.. Kuatkan semqngat nya dan sembohkan lah penyak1t nya.. Ya Allah.. Sesunggoh nya lbh MAHA MENGETAHUI. . Inshaallah Aamiin… ”

Terkej0t juga Admin bila terlihat iklan rancangan Bersamamu. Kesian melihat keadaan Balqis sekarang yang hidup dengan hasil jualan buku puisi yang di tulis sendiri oleh adik Balqis itu. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Adik Balqis cepat sihat dan dimurahkan rezeki sentiasa. Amin..

Silakan SHARE.

Sumber : IG TV3,  Puteri Balqis by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..