” Kami berp1sah secara rasmi pada Mei lalu.. ” – Sharifah Sakinah

Sharifah Sakinah Dan Aliff Adha Sudah Sah Bercer4i. Doa Yang Baik-Baik Untuk Kedua-Duanya !!

Siapa tidak kenal dengan pelakon Sharifah Sakinah. Personaliti dan karekter nya yang happy go lucky sering menghiburkan peminat. Merupakan adik kepada Sharifah Shahirah, Sakinah juga seperti kakaknya itu yang petah dan banyak mulut.

Umum mengetahui Sakinah telah berkahwin dengan seorang juruterbang bernama Aliff Adha. Perkongsian hidup mereka ini dikurniakan seorang anak perempuan diberi nama Anais Adha. Terlihat ceria dan saling melengkapi, Sakinah nampak bahagia bersama suami dan anaknya itu.

Namun jodoh mereka tidak mampu bertahan dan ianya terler4i jua akhirnya. Menurut laporan di portal Berita Harian, Sakinah secara rasminya berpis4h dengan bekas suaminya itu bulan Mei lalu setelah beberapa bulan tinggal beras1ngan. Tentunya ini menjadi khabar menggemp4rkan buat semua peminat Sakinah. Patutlah tiada gambar terkini bersama Aliff dikongsikan. Ada sesuatu yang dirahsiakan rupanya.

Menerusi akaun Instagram Jaydeesm, telah dikongsikan keratan akhbar Berita Harian yang mana melaporkan tentang percer4ian antara Sharifah Sakinah dan suaminya itu. Menurut Sakinah ianya bukan berpunca daripada orang ketiga, hubungan mereka berakh1r dengan baik dengan mengambil kira tentang anak mereka.

Jom baca perkongsian di bawah :

View this post on Instagram

😭😭

A post shared by Jaydee Mohamad (@jaydeesm) on

Berita ini mengej0tkan dan mendapat perhatian netizen. Antara komen-komen mereka :

” Betul ke nie kak shieraijoy, jaydeesm. Allahuakbar.. sabarla kinah ujian ni.. “

” Semua yg berlaku bersbb.. redha dgn setiap ketentuan.. dn jdkn iktibar dan pengjaran.. “

” Perp1sahan bukan pengakh1ran.. sebaliknya pengajaran atau jalan terakhir untuk masing2 perbaiki kes1lapan diri.. “

” Innalillahiwainnailaihirojiun.. Moga kedua²nya akan beroleh jodoh yang lebih baik.. “

” Teringat dia buat video kelakar tu, ‘laki kiter pilot, laki kiter pilot’.. aku suka video tu, lawak.. “

Jodoh, aj4l dan m4ut semuanya sudahpun tertulis. Walau apa jua alasan di sebalik perpis4han ini, Allah pasti sudah merencanakan yang terbaik buat Sakinah. Kami di Berita Kopak berharap agar segala urusan Sakinah dipermudahkan dan diberi ketenangan dalam mengharungi situasi get1r ini. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Jaydee Mohamad, IG Sharifah Sakinah, Portal & FB Berita Harian

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..