” Kalau nak komen tu komen je la pasal filem tu bagus, tak payah la nak kaitkan orang lain.. “

Rita Rudaini Buat Review Filem SUATU KETIKA. Namun DIKEC4M Netizen Di Ruang Komen. Lihat Komen Balas Rita. Wow PADU Wehh !!

Rita Rudaini atau nama penuhnya Rita Rudaini Binti Mokhtar merupakan salah seorang pelakon wanita dan juga model popular di negara ini. Anak jati Kangar, Perlis ini membintangi banyak drama televisyen tempatan. Rita juga pernah berlakon di dalam filem Mami Jar0m.

Rita mempunyai dua orang anak lelaki yang bernama Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna. Rita merupakan seorang ibu tungg4l yang sangat tabah dalam membesarkan kedua-dua anaknya itu. Rita kelihatan sebagai seorang ibu penyayang yang sangat mengambil berat terhadap anak-anaknya.

Terbaru, menerusi laman Instagram Rita Rudaini telah memuat naik sebuah posting. Posting tersebut dimuat naik untuk berkongsi review sebuah filem ‘ SUATU KETIKA’. Filem ini adalah arahan pengarah Prakash Murugiah. Rita Rudaini menyatakan pelakon yang berlakon dalam filem tersebut sangat hebat walaupun tidak popular.

Menurutnya lagi, beliau tidak mahu terlepas satu pun babak di dalam filem tersebut kerana semuanya amat mengagumkan beliau. Melihat bagaimana filem tersebut dihasilkan dengan casting yang sangat menarik. Beliau turut memuji kru dan pengarah yang terlibat dalam menghasilkan filem ini.

Beliau juga meminta peminat filem tanahair membuka mata dan melihat pelakon sebenar. Jangan terlalu asyik dihidangkan masyarakat dengan PUPPET. Katanya lagi, setiap pelakon perlulah berlakon dengan jujur hati dan bukannya berlakon curi-curi.

Untuk makluman, Suatu Ketika merupakan filem sukan bola sepak Malaysia 2019. Filem ini mengisahkan semangat juang sepasukan bola sepak budak lelaki kampung yang melawan pasukan juara sekolah British dalam kejohanan tempatan. Filem ini dapat ulasan positif. Ianya telah ditayangkan pada 12 September 2019 di Malaysia.

Antara pelakon di dalam filem Suatu Ketika.

Namun begitu REVIEW yang telah dibuat mendapat ser4ngan daripada netizen di ruang komen posting tersebut.

Ini adalah kapsyen yang dimuat naik oleh Rita Rudaini di laman Instagram miliknya :

” Dgn para pelakon yg xperlu RAMAI FOLLOWER INSTAGRAM, xperlu muka bersep4h JADI COVER MAJALAH sana sini, xperlu kena tunjuk muka kt event sana sini utk POPULAR tp HASIL mereka HEBAT. Inilah PELAKON, berlakon JUJUR dr HATI.. “

” Sisturr terkes1ma, duduk d1am dlm panggung, kwn sebelah teg0r pon sisturr buat s0mbong mls nk ckp.. sbb sisturr xbole terlepas satu shot or satu scene pon.. mata terpesona tgk cinematography.. mata terp4ku tgk lenggok smua cast.. “

” KORANG NI DARI MANA??? Nape korang xde pon dlm drama2 di tv?? Mana korg sembunyi ?? Or tv mmg xnak korg sbb XDE FOLLOWER? Or producer mmg xnak korang sbb muka tak commercial ?? kes1an stesen tv, kes1an producer.. “

” Ni lah PELAKON sbnar yg korg kena bukak mata.. jgn asyik hidangkan masyarakat dgn PUPPET.. kami nk tgk PELAKON mcm ni kt tv, bwk watak dgn JUJUR DR HATI.. bukan BELAKON CUR12.. haishhhh!! “

” Tp SISTURR MMG TABIK TUNDUK KT SMUA PELAKON, PENGARAH N KRU YG TERLIBAT DLM FILM NI!! HEBAT XTAU NK KATA LAGU MANA.. dr pelakon kanak2 sampai ke org tua, pelakon extra.. depa smua mmg PELAKON SEBENAR! #satuketika.. “

View this post on Instagram

Dgn para pelakon yg xperlu RAMAI FOLLOWER INSTAGRAM,xperlu muka bersepah JADI COVER MAJALAH sana sini,xperlu kena tunjuk muka kt event sana sini utk POPULAR….tp HASIL mereka HEBAT…inilah PELAKON…berlakon JUJUR dr HATI…sisturr terkesima ,duduk diam dlm panggung,kwn sebelah tegur pon sisturr buat sombong mls nk ckp….sbb sisturr xbole terlepas satu shot or satu scene pon..mata terpesona tgk cinematography..mata terpaku tgk lenggok smua cast…KORANG NI DARI MANA??? Nape korang xde pon dlm drama2 di tv?? Mana korg sembunyi?? Or tv mmg xnak korg sbb XDE FOLLOWER? Or producer mmg xnak korang sbb muka tak commercial?? kesian stesen tv,kesian producer..ni lah PELAKON sbnar yg korg kena bukak mata…jgn asyik hidangkan masyarakat dgn PUPPET..kami nk tgk PELAKON mcm ni kt tv,bwk watak dgn JUJUR DR HATI..bukan BELAKON CURI2… haishhhh!! Tp SISTURR MMG TABIK TUNDUK KT SMUA PELAKON,PENGARAH N KRU YG TERLIBAT DLM FILM NI!! HEBAT XTAU NK KATA LAGU MANA….dr pelakon kanak2 sampai ke org tua,pelakon extra..depa smua mmg PELAKON SEBENAR! #satuketika

A post shared by RITARUDAINI® (@ritrud727) on

Rata-rata tidak sabar untuk menonton filem Suatu Ketika selepas membaca review daripada Rita Rudaini mengenai filem itu. Ini antara komen mereka :

” Tengok trailer pun dh tau cerita ni best.. tapi takdan lgi nk p tengok.. mereka ni hebat tapi syg tak ramai nampak.. “

” Tgk trailer pon berk0bar2 rasa nak pi tgk. Baca review sis @ritrud727 lagi asa nak pegi ni.
Mmg trbaekk.. support.. “

” Hahahaaaa.. Itulah beza pelakon yg berbakat dengan pelakon yg casting dari ig.. ”
” Sy pasti akan mononton fiem ini.. “

” Tengok trailer pun dh tau cerita ni best.. tapi takdan lgi nk p tengok.. mereka ni hebat tapi syg tak ramai nampak.. “

” I cry1ng watching this filem.. “

” Mmg trbaekk.. support.. “

Tonton trailer filem Suatu Ketika di bawah ini :

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Rita Rudaini, Pekin Ibrahim, Suatu Ketika, Youtube GSC Movie by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..