” Jihan macam Neelofa yer, PAR0K mu Yoe Parey … “

Yoe Parey Mengatakan Jihan Adalah NEELOFA. Lihat Apa Yang TerJadi Pada Jihan Dan Nabil. Memang Tak Sangka. Ad0iiiii Terus G4mat Studio Melet0p !!

MeleT0P ialah sebuah rancangan berformat hiburan yang menyiarkan carta lagu, filem serta gosip terkini di dalam dan di luar Malaysia. Rancangan ini dihoskan oleh Nabil Ahmad dan Neelofa. Ianya disiarkan secara langsung menerusi saluran Astro Ria setiap hari selasa jam 9.00 malam.

Menerusi laman Instagram Melet0p, beberapa buah video berkenaan siaran langsung rancangan Melet0p  telah dimuat naik. Apa yang menariknya dalam rancangan melet0p malam tadi adalah kehadiran  pelakon drama spontan iaitu Syahmi Syazi, Yoe Parey dan Asif menambahkan lagi kemeriahannya.

Apa yang menariknya diantara video yang dikongsikan oleh Melet0p adalah video ketika Nabil bertanyakan kepada Yoe Parey adakah beliau kenal dengan kakak ini. ( ditunjukkan kepada Jihan Muse ). Yoe Parey seperti teragak-agak untuk menyebutnya dan memikir siapakah gerangan kakak yang ditanya oleh Nabil itu.

Reaksi melucukan dari Yoe Parey Ketika itu di dalam studio sudah membuatkan suasana menjadi gam4t dengan ketawa daripada penonton. Yoe Parey terus menyatakan Jihan tersebut adalah Neelofa. Jihan yang terdengar Yoe Parey menyebut Neelofa terus terkej0t dan menjer1t ‘NEELOFA’. 

Apa lagi semua yang ada di dalam studio tidak dapat menahan gel4knya. Ditambah pula dengan Nabil yang tidak percaya Yoe Parey mengatakan Jihan itu Neelofa terus meminta diambilkan cermin mata. Selepas itu Nabil meminta Yoe Parey menyatakan siapa dirinya. Ternyata Yoe Parey mengenali Nabil.

Di bawah ini adalah sedutan daripada video tersebut :

Nabil : ” Syahmi mungkin kenal siapa kami. Ni nak tanya Yoe. Yoe kenal tak ni siapa, nama kakak ni, kenal ? “

Yoe : ” Neelofa.. “

Jihan : ” NEELOFA !! ” 

Nabil : ” Ambil spek kejap.. “

Korang tengok gambar di bawah ini sama tak Jihan dengan Neelofa. Hehe..hampir sama kan ?. Gambar ini dimuat naik oleh Jihan Muse di laman Instagramnya sempena menjadi pengacara jemputan di Melet0p mengganti ketiadaan Neelofa.

Ini video tersebut :

” Dua kali baru betul @ jihanmuse macam @ neelofa kecek Kelate terus hos MeleT0P! #MeleT0P.. “

Dan ini video yang telah dimuat naik oleh Jihan Muse di laman Instagramnya.

View this post on Instagram

Meletop! @mimpi_kita @yumimarina @ezal_ezlizan

A post shared by JIHAN MUSE (@jihanmuse) on

Rata-rata netizen mengatakan Jihan sama seperti Neelofa. Ini antara komen-komen mereka :

” Malam ni jihan macam neelofa.. “

” Neelofa sangatttt.. “

” Lopa kan yoe parey panggil td.. “

” Ehh kak lofa.. “

” Ingat Nealofa td.. “

” Jihan macam neelofa yer par0k mu @ yoe_parey.. “

Alahai Yoe Parey terima kasihlah kerana telah menghiburkan penonton. Begitu juga dengan pelakon-pelakon spontan yang lain. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga  semuanya maju jaya di dalam bidang yang diceburi. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Melet0p, Jihan Muse, Yoe Parey by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..