” Janna Nick hencap bulu tangkis ku, huuhh … “

Umie Aida Kongsi Video Janna Nick Memb4han Bulu Mata Yang Dipakai Olehnya Ketika Pementasan Pawana Isabella,Mengundang Ketawa Penonton. Lihat Komen Janna Nick Tentang Video Itu. Wahh, Bal4s Dend4m Nampak !!

Teater Melayu Pawana Isabella hasil karya teater dari pengarah prolifik, Erma Fatima itu telah pun berlangsung pada 21 hingga 31 Ogos lalu di Istana Budaya. Teater membariskan beberapa pelakon hebat seperti Syafiq Kyle, Janna Nick, Umie Aida, Azar Azmi, Afdlin Shauki, Johan dan ramai lagi.

Teater ini menjadi bualan hang4t di media sosial dengan kehebatan dan kecemerlangan pelakon dalam membawakan watak masing-masing. Dengan sambutan yang sangat baik Pengarah Erma Fatima telah membuat pementasan semula teater Pawana Isabella.

Pementasan semula yang berlangsung selama 4 hari iaitu bermula 13 hingga 16 september yang lalu telah mendapat sambutan yang hangat oleh peminat teater tanahair. Pementasan semula dibuat sempena sambutan Hari Malaysia yang lalu.

Terbaru, Umie Aida telah memuat naik sebuah video menerusi laman Instagramm miliknya. Video tersebut adalah rakaman ketika beliau membuat pementasan Teater Melayu-Pawana Isabella. Pasti ramai yang mengetahui betapa cemerlangnya watak Tishaku  yang dibawa oleh Umie Aida dalam pementasan tersebut.

Apa yang menarik di dalam video tersebut, bukan sahaja kehebatan pementasan tersebut, malah gaya pelakon yang bersahaja membuat pementasan teater itu lebih menarik. Itulah apa yang terpapar dalam video yang dikongsikan oleh Umie Aida ini.

Menurutnya, Janna Nick telah menyelitkan dialog tambahan secara spontan mengenai bulu mata yang dipakai olehnya. Untuk makluman Janna Nick sangat Tryph0ph0bia ( salah satu peny4k1t yang tak0t berlebihan apabila melihat sesuatu yang berlubang) melihat bulu mata yang dipakai oleh Umie Aida. Oleh itu Janna Nick secara spontan memasukkan perihal bulu mata tersebut dan mendapat sor4kan penonton.

Posting tersebut mendapat respon daripada Janna Nick, di mana Janna Nick telah  meninggalkan komentarnya di ruangan komen posting tersebut. Sememangnya Janna Nick sudah lama ger4m melihat bulu mata yang dipakai oleh Umie Aida tersebut. Di bawah ini adalah screensh0t komen Janna Nick itu.

Dan ini pula sedutan daripada video yang dikongsikan oleh Umie Aida :

Janna Nick : ” Kenapa mesti bersus4h p4yah membawa hadiah, mencem4r duli, datang ke teratak kami dengan bulu mata itu pun sudah mencukupi.. “

Janna Nick : ” Ber4t hati dinda untuk menerima hadiah yang begitu besar nilainya itu.. “

Afdlin Shauki : ” Berat mata memandang.. “

Umie Aida : ” Kanda!. Bukankah Rajawali itu teman setianya langit. Langit tanpa rajawali adalah keluasan dan kebebasan tanpa sukma 7 langit 7 cekawala.. “

Apa yang menarik lagi di dalam video tersebut adalah apabila Umie Aida menyebut dialog hanya dengan sekali nafas sahaja. Dialog tersebut juga ada terdapat di dalam video dibawah ini :

” @jannanick hencap bulu tangkis ku huh #pewanaisabella #istanabudaya 13hb – 19hb.. “

Rata-rata yang melihat video tersebut merasa terhibur. Ini antara komen-komen mereka :

” Why why why lah this teater yang nampak sangat ohsem ni dibuat masa ku berada jauh, tak mungkin dapat pulang! “

” Hahahahaha wlupun bulu matamu, semacam bulu tangkis, burung merak juga kelihatan cemburv gamaknya hahahaha.. “

” Capik tahan gelak kat belakang tu.. “

” Halahhh halahhh halahhh yg nk akhir2 lagi best plk ni, nak suruh tgk lagi ke apa ni? @ umieaida9.. “

” Hahahhahha.. sempat @ jannanick selit kan bulu mata.. dia dend4m tu.. “

” Hahahaha u both so funny.. “

Bagi anda yang terlepas cerita tentang bulu mata. Boleh tonton video di bawah ini. Bagaimana bermulanya kisah bulu mata tersebut :

Betapa pentingnya kustom dalam pementasan sebuah teater. Bukan sahaja menambah nilai gaya persembahan malah memberi impak yang sangat besar untuk kejayaan sebuah pementasan teater tersebut. Pastinya kisah ‘ bulu mata’ ini menjadi kenangan paling indah buat penonton mahupun pelakon itu sendiri.

Kami di Berita Kopak ingin mengucapkan Tahniah kepada semua pelakon-pelakon Teater Melayu – Pawana Isabella. Anda semua TERBAIK !!!

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Umie Aida by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..