” Jangan ingat bila awak nyanyi lagu saya tu, saya dah maafkan awak …”

Video Dato’ Aliff Syukri M4rah-M4rah Baby Shima Kerana Menyanyikan Lagunya. Sabar Dato’, Jangan M4rah-Marah. Bertenang Yer…

Kisah perb4lahan di antara Dato; aliff Syukri dan penyanyi Baby shima nampaknya masih belum menemui noktahnya. Baru-baru ini Dato’ Aliff Syukri telah meminta peguam supaya mengeluarkan surat s4man kepada penyanyi itu yang dianggapnya tidak menghomati dirinya dan mengata bukan-bukan tentang dirinya.

Baru beberapa jam yang lalu, Dato’ Aliff telah memuat naik entri terbarunya di laman Instagram miliknya. Video tersebut memaparkan Dato’ Syukri mem4rahi penyanyi Baby Shima. Dato’ Aliff juga menyelitkan video rakaman nyanyian oleh Baby Shima yang menyanyikan lagu baru beliau iaitu cow0k baru.

Terdahulu, Baby Shima pernah mencab4r Dato’ Aliff supaya menyanyikan lagunya yang bertajuk ‘pur4-pur4 bujang’ dan beliau akan menyanyikan lagu Dato’ Aliff Syukri bertajuk cow0k baru. Dan Baby Shima telah membuat rakaman lagu tersebut.

Tindakan Baby Shima menyanyi lagu Cow0k Baru itu telah membuat Dato’ Aliff Syukri menyatakan beliau tidak suka dan memberitahu dan memperingatkan pada Baby Shima, beliau tidak akan menarik semula sam4n yang telah dikeluarkan walaupun Baby Shima menyanyikan lagunya itu. Ianya tidak akan merubah apa-apa pun.

Di bawah ini adalah sedikit sedutan daripada video tersebut :

” sudah sayang, jujur saja, kalau kamu punya pacar baru.. “

” Jangan ingat awak nyanyi lagu saya, saya maafkan awak.. “

” Tak yah c4bar-c4bar abang nyanyi lagu awak tu. Sudahlah abang tak nak gad0h-gad0h lagi.. “

Ini posting yang dimuat naik oleh Dato’ Aliff Syukri. Jom tonton video tersebut :

” Siapa setuju perempuan dlm vedio ni ged1k ni?? suara sumb4ng m4mbang. Dia cuba k4cau hidup abang dia sengaja mengh1na lagu abang dan sekarang ini dia cuba menc4bar vokal abg yanyi lagu dia padahal lagu dia abg sekali henj0tt jeer terus sedap.. “

” Suaara dia seng4u suara dia semua auto tune tak macam suara abang sedap.. Jangan kau ingat bila nyanyi lagu abang-abang akan tar1k balik s4man abang-abang akan teruskan.. jgn c4bar kemampuan suara abg ni b4bu.. “

Rata-rata netizen menasihati Dato’ Aliff Syukri bersabar dan jangan m4rah-m4rah. Mereka turut memuji suara Baby Shima. Ini antara komen-komen mereka :

” Biar la dia dato dia prom0te lagu dato jugak kan haaaa tep0kkkk.. “

” Dato’ dah berjaya dlm dunia perniagaan. Stay focus.. “

” Berdoa la pd Allah agar segala nikmat dan anugerah yg Allah berikn.. x ditar1k balik dgn sekelip mata.. Allah tu Maha Besar.. Allahuakhbar.. Astaghfirullah.. “

” Dah2 lah tu gad0h dato. M4rah2 nnti cepat tua.. “

” Datuk Aliff Syukri jangan m4rah-m4rah nanti bercinta kamu dua tu.. “

” Sedap ssesgt baby shima nyanyi. Lengg0k suaraa semua ada.. “

” Best suara shima utk lagu ni.. “

 ” Sedaaappp lagi baby Shima nyanyi.. Bile dengar mcam lagu dia pulak.. “

Perb4lahan dan persel1sihan faham tidak akan terjadi sekiranya masing-masing cuba untuk menyelesaikannya dengan cara baik. Andai dibiarkan berterusan dan masih lagi tidak berpuas hati, pastinya masalah ini menjadi semakin rum1t. Ianya bolehlah dianggap seperti mencur4hkan minyak ke dalam api.

Kami di Berita Kopak mendoakan konfl1k antara Baby Shima Dan Dato’ Aliff Syukri dapat diselesaikan dengan baik. Bak kata pepatah melayu bu4nglah yang ker0h, ambillah yang jernih. InshaAllah.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Dato’ Aliff Syukri by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..