” Jang4n lupa tengok drama raya ni, sediakan tissue please “

Selepas Fatonah Kini Nad kembali Menjadi Lara Gadis Yang Lump0h Pula !!! 

Farah Nadia Binti Zainal Abidin atau lebih dikenali dengan nama popularnya Nad Zainal lahir pada 16 Mei 1990. Nad Zainal berasal dari Selangor. Karier lakonannya bermula dari tahun 2008.

Nad telah mendirikan rumahtangga bersama pasangannya Muhammad Faliq Amirullah pada tahun 2015 dan mereka dikurniakan seorang cahayamata lelaki iaitu Fahad Ibrahim.

Nad telah memasuki banyak pencalonan dan memenangi pelbagai anugerah selama karier nya ini. Pelbagai watak dan genre yangtelah berjaya dibawa oleh Nad dengan penuh penghayatan antaranya dalam drama Andai Bukan Khilaf Nad membawa watak sebagai Suri seorang gadis Austisme.

Nad juga pernah memenangi Anugerah Pelakon Wanita Terbaik Drama (ASK2018) bagi watak Fatonah dalam drama Fatonah Azali. Dalam drama ini Nad memegang watak sebagai seorang gadis terenc4t akal yang menghid4pi Aust!sme.

Kini Nad tampil pula untuk drama teleraya terbarunya berjudul Masihkah Ada Raya Buatku. Nad memegang watak sebagai Lara seorang gadis yang lump0h atau hilangnya fungsi otot pada bahagian tubuh atau disebut juga sebagai par4lysed quadripleg!c.

Berikut sedikit sedutan untuk drama tersebut yang dikongsi oleh Nad di akaun instagramnya :

” SPASM. Ini kerja saya harini, Korang kerja buat apa ? “

” Jangan lupa tengok drama raya ni, sediakan tissue please “

” Selepas watak Fatonah, saya dihujani watak watak lebih kurang sama, atau watak insan istimewa, watak lar4, di mana saya suka dan rasa beruntung, kerana dapat melakokan watak yang betul-betul bertentangan dengan lahiriah saya.. ”

” Saya suka ke set tak perlu tapuk bedak tebal, pakai cantik-cantik.. LEGA dan PUAS !  “

Nantikan tele raya saya bersama @fizzalmy di TV3 ( first time dengan Dato Fizz, hes soooo NATURAL !! ) “

Rata-rata peminat meninggalkan komen-komen yang terbaik untuk Nad, antaranya adalah :

” Youre gonna nail this one too Nanad! Itu pasti “

” Selalu yg terbaik nad ni … sedih plk tengok “

” Bila nie ???? saya suke sngat tgk nad aunal berlakon.. x sabarnya nk tgk cita nie… “

” Selepas fatonah, saya percaya ni pastinyaaaa terbaik “

” Blm tgk cita full lg dh sedehh ni.. real sgt ni. aduhhh pndainya belakun. “

” Tgok nie je dh trsentuh hati .. lakonan awak mmg bagus “

” Npe ni jgnla bg kita sedey2 @nad.zainal.. x pnh x mantap.. “

” Kak nad ni mmg super talented sgt laaaa . watak bg superb die buat homework terbaikkk punya. good job kak nad “

” Anugerah pelakon wanita terbaik.. anugerah paling popular.. ni je yg ak tahu pling skit layak dan perlu diberi kepada nad zainal.. sangat2 layak!! “

” Ya Allah sedihh nya….. x sabar nyeee nk tengok “

Alahai penuh penghayatannya Nad membawa watak Lara ni. Semoga Nad berjaya meraih Anugerah lagi tahun ini dan drama teleraya ini dapat diterima oleh semua peminat.

Terima kasih kerana sudi membaca..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Nad Zainal by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..