” Innalillah, suara dia sedap semoga rohnya dicucuri rahmat.. “

Peserta I Can See Your Voice Malaysia Musim Kedua, ‘PEMBELA KEBENARAN’ Telah Kembali Ke Rahmatullah. Al Fatihah !!

INNALILLAHIWAINNAILAIHIROJIUN dan Al Fatihah buat seorang peserta rancangan I Can See Your Voice Musim Ke2 ( ICSYVM2 ) iaitu Ermizi Muhamad yang telah kembali ke Rahmatullah semalam bersamaan 11 September 2019.

Maklumat diperolehi daripada entri di laman Instagram Senang Terhibur beberapa jam yang lalu. Walau bagaimanapun informasi mengenai punca arw4h men1nggal dunia tidak dinyatakan. Hanya sumber daripada komen-komen yang mungkin mengenali arw4h menyatakan arw4h men1nggal disebabkan jangk1tan kum4n pada p4ru-p4ru.

Untuk Makluman arw4h Ermizi Muhamad telah menyertai rancangan ICSYVM2 dalam episod 11 yang ditayangkan pada 1 September lalu. Di mana artis jemputan pada ketika itu adalah komposer terkenal Ajai dan artis jemputan yang menjadi panelis untuk episod itu pula ialah Sufian Suhaimi dan Kak Girl.

Bagi yang mengikuti  rancangan ICSYVM2 untuk episod 11 ini pastinya mengingati arw4h menggunakan nama ‘Pembela Kebenaran ‘. Arw4h Ermizi antara peserta yang merupakan penyanyi sebenar yang dis1ngkirkan oleh komposer Ajai. Reaksi Ajai ketika itu sangat menyes4l kerana telah meny1ngkirkan penyanyi sebenar.

Di bawah ini adalah detik-detik ketika arw4h Ermizi di ICSYVM2 :

Ini screenshot komen yang menyatakan punca kematian arwah. Wallahualam.

 

Ini adalah posting daripada laman Instagram Senang Terhibur tersebut :

” إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ Salam Takziah admin ucapkan buat keluarga salah seorang peserta I Can See Your Voice Malaysia episod 11 iaitu @ermizimuhamad “Pembela Kebenaran” yang telah kembali ke Rahmatullah semalam (11 September 2019) “

” Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan orang beriman. Al-fatihah #alfatihah #icsyvmy #icsyvmy2 #pembelakebenaran #tv3malaysia.. “

Rata-rata netizen mengirimkan surah Al-Fatihah dan mengucapkan salam takziah buat keluarga arw4h. Ini komen-komen mereka :

” Innalillah.. Suara dia sedap semoga rohnya dicucuri rahmat.. “

 ” Innalillah.. Smoga ditmptkn dklgn org2 yg beriman.. Tak kenal.. Tp bila baca berita dia… rs terkej0t jgk.. “

” Innalillahi wa inna ilaihi roji’un.. Didoakan moga roh arw4h dicucuri rahmat, ditempatkan bersama org2 beriman & tenang di alam sana.. Aamiin.. “

” Selamat tinggal mizi semoga kau tenang disana kami semua rindu kau mizi,, al fatihah
Salam.. takziah pd keluarga arw4h.. al fatihah.. “

” Innalillahwainnalillahirajiun.. salam takz1ah.. al fatihah.. “

Kata Imam al-Ghazali : Yang singkat itu waktu, yang men1pu itu dunia, yang dekat itu adalah kem4tian, yang besar itu adalah hawa n4fsu, yang berat itu amanah, yang sul1t itu adalah ikhlas, yang mudah itu adalah berbuat dosa, yang susah itu adalah bersabar, yang sering dilupa adalah bersyukur.

Kami di Berita Kopak juga merasa kesed1han dan berdoa agar Allah ampunkan d0sanya, limpahkan rahmat kepadanya, selamatkan dia dan ampunkan kes4lahannya. Semoga r0h arw4h ditempatkan bersama dengan para nabi, siddiqiin, shuhada dan solihin. Amin.

ALFATIHAH BUAT ARW4H ERMIZI..

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Senang Terhibur by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..