” Hmmmm takde pulak st4lker datang berjemaah dekat p0sting macam ni … “

Video Nazim Othman Berkongsi Tips Jika Al4mi Depres1. Thank You Nazim, Your Really Helpful, THANK YOU !!

Siapa yang tidak kenal dengan Nazim Otham iaitu seorang pelakon kacak  dan bergaya ini. Nazim Othman seringkali berkongsi aktivitiya seharian di laman Instagram. Juga aktif dalam bidang lakonan dan model menjadikan beliau dilihat sangat komited dalam kerjayanya.

Beberapa hari lalu, Nazim Othman telah memuat naik sebuah video IGTV di laman Instagram miliknya. Video tersebut memaparkan dirinya bercakap dan memberitahu mengenai beberapa perkara berkaitan dengan de pres1. Nazim menasihati sekiranya mempunyai de pres1 dalam diri jangan ambil mudah.

Menurutnya, depres1 sangat bahaya kerana orang-orang yang mengalami de pres1 ini akan berfikiran untuk membun0h diri. Golongan depres1 bukannya g1la atau tidak waras. Bertemulah dengan Pakar Psik0logi untuk mendapatkan nasihat dan mengurangkan de pres1 dalam diri.

Tambahnya lagi, semua orang ada m4salah. Tiada siapa yang boleh lar1 dari masalah. Jika ada m4salah jangan lar1, sebaliknya cuba harungi dan selesaikannya. Selesaikan masalah dengan baik. Bagi yang mampu menyelesaikan masalah, mereka akan menjadi seorang yang kuat untuk hadapinya di masa akan datang.

Di bawah ini seditan daripada video tersebut :

” Assalamuaalaikum, hari tu vir4l video dan gambar saya bermake up cantik. Disebabkan itu video tersebut telah dipad4mkan oleh Instagram.. “

” Orang yang mengalami de pres1, mereka ada kemungkinan akan membun0h diri.. “

” Saya nak ingatkan korang satu benda, bun0h diri bukannya solusinya. Kalau you orang islam you bun0h diri, sayang sangat, you tidak akan dapat bau syurga.. “

Tonton video di bawah ini :

” BUN0H DIRI? Dengar dulu.#wspd #wspd2019.. “

View this post on Instagram

#wspd #wspd2019

A post shared by nazimothman (@nazimothman) on

Rata-rata netizen mengucapkan terima kasih kepada Nazim di atas nasihat dan pesanan yang sangat berguna. Ini antara komen-komen mereka :

” Hmmm takde pulak st4lker datang berjemaah kat posting macam ni.. “

” That was a very heart felt genuine post. Thank you for sharing such awareness.. “

” Tq for your sharing..i hope there will more posting like this in the future.. educating people n spreading positivity especially on topics like this..well done to u.. “

” No wonder you are strong enough @nazimothman. Thanks for the inspiration. Your words help me a lot.. “

” Terima kasih for all your wise words.. “

” Suka lah posting2 yg mcm ni.. sedikit sebanyak dpt buka minda org lain kot2 mmg tgh de pres1 or str3ss skrg ni.. @nazimothman harap dpt la share lg posting sebegini lagi mudah2an dpt menyel4matkan hati2 yg tgh sak1t dgn m4salah.. “

” Thanks nazim.. nice one for all of us. You are the only celeb came out to talk about this. Good job May Allah bless you always n dimurahkan rezeki tanpa putuus spt mengalirnya air zam-zam di atas dunia ni.. “

” Come on guys! This post needs a huge attention to raise the awareness of de press10n!!! #spreadlikew1ldfire.. “

 ” Thank you nazim.. your really helpful.. thank you.. “

TERIMA KASIH NAZIM OTHMAN kerana berkongsi ilmu yang sangat bermanfaat dan berguna. Sebuah nasihat yang sangat baik. Kami di Berita Kopak mendoakan Nazim Othman terus maju jaya dalam bidang lakonan dan juga apa sahaja bidang yang beliau ceburi. Good Luck Nazim !!!

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Nazim Othman by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..