” Haaa, tapi korang jangan silap bilik pulak.. “

PU Azman Kongsi HUKUM Dua Orang Adik Beradik Lelaki Kembar Kahwin Dengan Dua Orang Adik Beradik Perempun Kembar. Wahh, Jelas Dan Padat !!

Juara Pencetus Ummah musim ke-2, Azman Syah Alias atau lebih dikenali dengan panggilan Cik Man adalah antara pendakwah terkenal dalam media sosial. Beliau menggunakan pendekatan dakwah secara santai telah berjaya menarik perhatian golongan muda khasnya.

Hampir setiap minggu dan kadang-kadang setiap hari Cik Man berkongsikan ilmu berkaitan hukom agama dan juga menyelesaikan pertanyaan netizen. Terbaru, Cik Man memuat naik sebuah posting di laman Instagramnya. Persoalan yang diketengahkan agak menarik kerana ramai juga yang masih kel1ru mengenai hal ini.

Kali ini  Cik Man menguraikan persoalan tentang  huk0m dua orang adik beradik lelaki kembar berkahwin dengan dua orang adik beradik perempuan kembar. Menurut Cik Man, berdasarkan firman Allah SWT :

” Kerana hubungan mereka ini bukan hubungan yang dih4ramkan untuk dinikahi sebagaimana yang tersenarai dalam ayat 23 surah An Nisa’.

Ikuti penjelasan Cik Man di Bawah ini :

” Ayu dan kembarnya Anis kahwin dengan Zaki dan kembarnya Zaid. Ayu kawin dengan Zaki. Anis kawin dengan Zaid.. “

” Kerana hubungan mereka ini bukan hubungan yang dih4ramkan untuk dinikahi sebagaimana yang tersenarai dalam ayat 23 surah An Nisa’. .Jadi kesimpulannya, hubungan kembar di atas boleh berkahwin.Tapi jangan s1lap bilik.. “

Seperti biasa punchline Cik Man pastinya mencuit hati. Ini antara komen-komen mereka :

” Hahahah naya tu kalau s1lap bilik.. “

” Buk4n silap bilik.. tak0t silap bini.. “

” Nanti dua2 Anak muka lbh kur4ng. Pstu dua2 dapat kembar.. “

” Haha kelakar ustaz.. “

” Hahahhaha ayat last Tu dh agak dh hahhahah.. “

” Ustaz ni memang pandai buat lawak kelakar betul lah tu jangan salah bilik h4ru biru jadi nya.. “

 ” Tak boleh duduk serumah lah.. klu tidak ada juga yg tersalah cu1t ni.. “

TERIMA KASIH CIK MAN !!, Sudah jelas penerangan oleh Pu Azman  di atas. Jelas dan padat. Semoga ianya bermanfaat.  Kami di Berita Kopak mendoakan PU Azman sentiada dikurniakan kesihatan yang baik oleh Allah, supaya  lebih banyak ilmu dakwah disebarkan. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Pu Azman by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..