” G1la dia punya gatai mereny4m kemain.. “

Video Aksi Orang Utan Di Sebuah Zoo Ketika Bergambar Dengan Pengunjung Zoo Menghiburkan Netizen. Perghhh, Punyalah Romantik Gaya Dia !!

Orang utan merupakan tiga spesies mawas ekstan yang berasal dari Malaysia dan Indonesia. Orang utan kini terdapat di hutan hujan Borneo dan Sumatera. Orang utan merupakan haiwan spesies mamalia dan merupakan salah satu spesies yang teranc4m.

Antara ancam4n terhadap populasi orang utan l1ar termasuklah pemburu4n har4m, kemusn4han habitat dan perdagangan haiwan peliharaan har4m. Terdapat beberapa pertubuhan pemuliharaan dan rehabilitasi yang ditubuhkan untuk memelihara spesies orang utan.

Di Malaysia terdapat beberapa taman orang utan diwujudkan. Antaranya Pulau Orang Utan Bukit Merah di Perak,  Pusat Pemuliharaan Orang Utan Sepilok di Sarawak dan Lembah Danum di Sabah. Orang Utan juga ditempatkan di beberapa buah zoo di Malaysia.

Menerusi akaun Instagram, satu video telah dikongsikan. Video tersebut menunjukkan aksi orang utan di sebuah zoo bergambar bersama pengunjung zoo. Aksi orang utan itu begitu menghiburkan kerana dia memeluk dan menc1um keluarga ini dengan begitu romantik.

” Gatai eh orang hutan ni.. “

View this post on Instagram

📹: hafizmahamad #kongsiviral

A post shared by PROMO PAID REVIEW RM10 🎉 (@kongsi.viral) on

Rata-rata netizen terhibur melihat aksi orang utan tersebut. Antara komen-komen mereka :

” G1la dia punya gatai mereny4m kemain. org utan pun ada perasaan weiii dia punya romantik tuuuu.. “

” Kalau aku lari dah hahahahha.. “

” Terhibur aku pepagi. gateiiiii kome ni.. “

” Dia pnya romentik x boleh bawak bincang woooo .. “

” Amboi nmpk m1ang sgt tu org utan pun.. “

” Romantik betul .. penyayang .. kat mn ni.. “

” Hahahaa lawak la. Comel la.. tp kalau aku confirm menjer1t2.. tak0t gak hahahaha.. “

Kelakar dan comel melihat aksi dan gelagat orang utan ini. Begitu jinak dan mesra dengan pengunjung-pengunjung zoo dan pastinya akan menghiburkan semua orang. Tidak dapat dipastikan di mana lokasi zoo ini namun ia pasti meningg4lkan seribu kenangan buat keluarga ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Kongsi Viral by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..