Gigi Kuning Dan Malu Nak Senyum ? Ini Tips Memutihkan Gigi Dengan Berkesan. Hasilnya Akan Membuatkan Anda Tersenyum Puas !!

Gigi anda kuning ? Adakah anda tahu sebabnya ? Haaa tu maksudnya banyak plak dekat gigi anda itu ! Plak gigi akan terjadi akibat air liur yang mengandungi garam telah bercampur dengan as1d yang ada pada sisa makanan yang dimakan.

Terbentuknya kar4ng atau plak gigi pertama kali biasanya menyebabkan warna kuning pada gigi. Jika tidak diatasi dengan cepat akan menyebabkan ker0sakan pada gigi.

Bukan itu sahaja, plak gigi akan terkumpul dan menempel di bahagian celah gigi sehingga membuatkan gigi menjadi kot0r dan tidak terjaga. Nak senyum pun malu kalau gigi kuning kan ?

Di bawah ini kami di Berita Kopak akan kongsikan dengan anda tips untuk memutihkan gigi dengan berkesan. Bahan-bahannya sangat mudah untuk didapati dan caranya juga sangat senang untuk dilakukan. Hasilnya akan membuatkan anda tersenyum puas.

Di bawah adalah bahan yang anda perlu sediakan :

1. 1 sudu teh garam

2. Buah lemon

3. Air suam / pan4s

4. Mangkuk

Cara-caranya adalah seperti di bawah :

1. Masukkan 1 sudu teh garam ke dalam mangkuk yang bersih.

2. Pot0ng buah lemon menjadi separuh. Kemudian perahkan sedikit air lemon ke dalam mangkuk tadi.

3. Gaul bahan dalam mangkuk sehingga rata.

4. Sapu adunan tadi pada gigi dan biarkan selama 2 – 3 minit, jangan lebih daripada 3 minit.

5. Kemudian kumur mulut anda dengan air suam.

Cara ini boleh dilakukan sebanyak 2 kali dalam seminggu secara konsisten untuk mendapatkan hasil yang lebih cepat serta memuaskan.

Sila tonton video di bawah untuk lebih memahami cara-cara untuk dilakukan :

Semoga selepas ini gigi kita akan nampak lebih cantik, bersih dan berseri-seri dengan melakukan tips yang sanagt mudah ini. Lepas ini nak senyum dekat orang sekeliling pun dah tak malu. Silap-silap orang lain pula yang minta tips dengan kita. Selamat mencuba !!

Silakan SHARE. Semoga bermanfaat..

Sumber : Youtube SKWAD Fitness / Article by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..