” Fuhh.. Power Azal punya ingatan.. Kalau aku, har4m tak ingat.. “

Video Azal Menghafal Semua Tarikh Lahir Ahli Keluarganya Mendapat Pujian Ramai, Hebat Azal !!

Zarina Zainuddin merupakan seorang pelakon wanita yang sentiasa berjaya membawa pelbagai watak boleh membuat penonton berasa mar4h, sed1h, gembira dan terhibur. Ramai juga yang tahu bahawa Zarina Zainuddin mempunyai anak kembar lelaki Aut1sme kini berusia 23 tahun.

Muhammad Raizal Azrai lebih dikenali sebagai Azal merupakan adik kepada Muhammad Razil Azrai atau Azil. Mereka mempunyai karakter yang berbeza. Azal seorang yang pandai berdikari, pandai membawa diri, rajin bangun pagi dan juga rajin solat subuh.

Walaupun Azal merupakan adik kepada Azil tetapi sifat penyayang dan prihatinnya menampakkan seolah dia adalah abang kepada Azil.

Azal selalu membantu menyuapkan ub4t kepada Azil dan Azal selalu bertindak menenangkan Azil apabila Azil mengam0k. Azal memaksa abangnya menel4n ub4t supaya abangnya dapat bertenang dan lebih relaks.

Azal dan Azil tidak mempunyai keupayaan untuk mengawal em0si mereka sendiri. Pernah suatu ketika Azal dan Azil berg4duh sampai membawa pis4u masuk ke bilik.

Azal dan Azil pada asalnya membesar seperti bayi normal lain walaupun lahir tidak cukup bulan tetapi selepas 3 tahun barulah Zarina Zainuddin menyedari bahawa si kembar ini adalah anak aut1sme.

Berikut adalah video kehebatan Azal untuk mengingati tarikh lahir adik-beradiknya :

” Azal ingat semua birthday family sampai birthday mama dan kakak abangnya pun dia ingat..  “

Rata-rata peminat memuji kehebatan Azal untuk menghafal kesemua tarikh lahir keluarganya, antara kata-kata peminat adalah :

” Sememangnya keistimewaan ank2 aut1sm yg ada di antara mereka diberi kecerdasan memori (IQ) yg kuat, walau mereka lemah dlm develop practically pd pergerakkan / kefahaman lain,
inilah kelebihan mereka d sebalik kekurangan yg ada. Masya’allah, Hanya Tuhan Memelihara anak Istimewa / ank2 Syurga ini di Dlm RahmatNya, Amin…”

” Hebatnya ingatan dia.. saya punya birthday sendiri pun kadang kadang lupa.. “

” Fuhh.. Power Azal punya ingatan.. Kalau saya har4m tak ingat.. “

” Setiap kekurangan ada kelebihan.. Allah itu Maha Adil.. “

” Brilliant. Bertuah ibunya dapat anak syurga yang cerdik. Dia minat matematik ni.”

” His memory! Wow. aq sendri tkleh ingat ramai2 org punya bday. “

” Aut1sm person mmg diorang jnis hafal mnghafal mmg cekap.. ank akak pn mcmtu.”

” Itulah istemewa nya anak syurga..”

Kami dari Berita Kopak mendoakan semoga Azal dan Azil sentiasa sihat dan menjadi anak yang soleh. Semoga diberi lebih kesabaran dan ketabahan kepada Zarina Zainuddin untuk mengharungi dugaan ini.

Terima kasih kepada anda yang sudi membaca..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Zarina Zainuddin by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..