Foto ‘Ecah Face Challenge’. Korang rasa mana yang paling comel ??

Noorkhiriah Minta Peminat Buat  ‘Ecah Face Challenge’, Alahaiii… Macam-Macam  Rupa Jadinya !!!

Noor khiriah Binti Ahmad Shapie atau lebih dikenali sebagai Noorkhiriah, sebuah nama yang tidak asing lagi di layar perak. Seorang pelakon dan pelawak wanita Malaysia ini aktif di kaca televisyen sejak tahun 1999 lagi.

Kemunculannya menerusi drama berjudul Nur telah berjaya menambat hati penonton apatah lagi buat peminat karya seninya. Dua dekad berkecimpung dalam industri sememangnya memberikan bayangan jelas bahawa dar4h anak seni dalam diri aktress ini cukup deras mengalir.

Karakternya yang kelakar dan mesra menjadikan dirinya mudah didekati peminat. Khiriah juga seringkali membuat aksi lawak, di tambah pula mudah melatah membuat peminatnya selalu terhibur dan tidak kering gusi.

Terbaru, dalam entri di laman Instagramnya, Khiriah telah memuat naik sekeping foto. Foto tersebut adalah foto yang di ambil dari slot drama Nur 2. Babak ketika Ecah terjat0h di dalam kolam.

” Dah mcm singa laut dik, dia punya sejuk sampai ke tulang itam dik, ketap bibir udoh tak rasa mende.. kebas.. “

” Sori korang.. malam esok le scene terj0n ni..akak ingat mlm ni… s0ri s0ri.. sblm tu nengok le muka ni puas2 sebelum kena h4lau dengan ayah haji.. “

” Korang rasa Ecah & Madi dok mana ?… mungkin menumpang rumah Adam barangkali… urmmmmm.. “

” Sebelum tu nak gitau esok 9.00 malam akak ada kat dbilique bersama faizalfbi76 therealfafau dan opkoz man of the year syedhamadi Azhan Rani.. “

” Sesamalah kita nengok scene kolam esok yerrr.. #sejuksampaikecut “

 Rata-rata peminat Khiriah memuji lakonannya yang mantap itu. Antara komen-komen :

” Terbaik lakunanmu dik khiriah “

” Kesian lak tgk kak ecah cantik telekung kak ecah mne nk beli kak khiriah “

” Adoi kak aku tunggu dah 2 malam ni tak masuk2 ayor lagi “

” Lololo ketap2 bibir moncong2 ni knp.. tak dapat cendol ? nanti kita repeat k ? dah mcm muka awek tak dapat cendol muka ko kak “

” Alaa siannya dia ceb!k.. “

” Tgk scene ni kak khiriah tak tau nk gel4k ke nak kesi4n.. “

Apa yang menariknya selepas Khiriah memuat naik foto tersebut. Ramai yang ingin meniru mimik muka Ecah itu. Dan Khiriah pun mengajak peminatnya untuk membuat ‘EcahFaceChallenge’.

Di bawah ini adalah antara peminat sporting yang berkongsi foto mereka .

 

Haaa.. rasa-rasa mana yang paling comel yer !!!

Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Khiriah terus maju jaya dalam kerjaya sebagai pelakon. Di samping itu, tabah melalui ujian sebagai anak seni. Amin.

Terima Kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG NoorKhiriah  By Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..