” Eeeiiiii, gel1 geleman tengok, merem4ng, tak sukaaaaa …”

Video Janna Nick Alami TRYPH0PH0BIA Selepas Melihat Bulu Mata Yang Dipakai Oleh Umie Aida. Ad0ii Umie Aidaa Dah Tak Tahan Nak Gelak Dah !!

Nurul Jannah binti Muneratau lebih dikenali sebagai Janna Nick merupakan seorang pelakon dan penyanyi wanita Malaysia. Beliau mula bergiat aktif dalam bidang lakonan dengan memegang watak tambahan dalam telefilem Cinta Vlog dan mula dikenali sebagai Nur Jannah dalam siri drama Syurga Nur.

Janna telah menerima pelbagai anugerah dan pencalonan di dalam kerjaya lakonannya termasuk Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2016 bagi Aktres Pilihan dan Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2015 bagi Artis Baharu Wanita Paling Popular.

Terkini, Janna Nick telah membuat pementasan Teater Melayu Pawana Issabella, arahan Erma Fatima. Di mana penmentasan teater ini telah disambungkan semula di atas permintaan ramai selama 4 hari bermula 13 september lalu. Teater ini dipentaskan di Panggung Sari Istana Budaya sejak 21 Ogos yang lalu.

Terbaru, Janna Nick telah berkongsikan sebuah video di laman Instagram miliknya. Video tersebut memaparkan beliau bersama dengan pelakon Ummie Aida dan juga Afdlin Shauki. Dalam video tersebut Janna Nick memberitahu beliau adalah seorang  yang Tryp0ph0bia.

Untuk makluman TRYP0PH0BIA adalah timbulnya  rasa t4kut yang berlebih-lebihan terhadap lubang-lubang yang rapat di sebuah permukaan, sama ada pada benda hidup atau bukan hidup. Mereka yang berdepan m4salah ini akan berasa gel1sah melihat objek berlub4ng yang sangat banyak seperti biji bunga teratai, span dan sebagainya.

Itulah yang terjadi kepada Janna Nick ini. Dalam video tersebut beliau tidak boleh melihat bulu mata yang dipakai oleh Umie Aida untuk pementasan Teater Pawana Isabella itu kerana kelihatan ada lub4ng-lub4ng kecil yang rapat. Beliau terus merasa sangat gel1 dan bertanya kepada netizen adakah sama seperti apa yang beliau rasai.

Di bawah ini adalah sedutan daripada video tersebut :

” Hai sekarang saya nak tunjuk benda yang paling menger1kan, boleh tengok ni, close up.. “

” Nampak tak bulu matanya macam ada bijik-bijik, yang bintik-bintik , yang rapat-rapat tu.. eeee I tak boleh tengok. I ada Tryp0ph0bia.. “

” Eeee.. macamana aku nak berlakon ni, aku tak boleh tengoklah bulu mata ni, pen1ng kepala aku.. “

” Korang tak rasa ke apa yang aku rasa, korang tengok ni.. tengok !! “

” EEEEEIIIIIIIIII……..GELI !!!!! Sape macam i ? Tryp0ph0bia @umieaida9 @afdlinshaukiofficial @ teaterpawanaisabella ESOK I LAST DAY SHOW! Mai la ok! Peng4khiran ! “

Rata-rata pengikut-pengikut di laman Instagram Janna Nick mempunyai rasa yang sama seperti apa yang Janna Nick rasai. Ini komen-komen mereka :

” Sama laaa saya pon xleh tngk bnda bulat2 rapat2.. “

” Same!!! Meremang kalau tengok lubang2 camtu.. “

” Eeeee meremang bulu romaa.. kite dah laa takleh tengok bulat2 kecik macam tuuuuu.. “

” Sama macam saya la tak leh tgok camtu.. “

” Eiiiii.. gel1 geleman.. naik bulu roma tgk.. gel1nyerr.. “

” Eeeeeeee!!! Tryp0ph0bia saya lah salah sorg ada masalah ni.. X suka!!! “

” Sama le kita. Gel1 geleman tgk benda2 bulat yg teesusun rapat- rapat2 mcm tu. Eeee tak tau nak citer.. “

” Samaa. Gel1 nk m4ti even dekat rama2 yg mcm2 kaler tu.. “

Wahh, ramai juga ye yang Tryp0ph0bia macam Janna Nick. Janganla korang cakap mereka yang ada Tryph0ph0bia ni mengada-ngada pula ye. Kesian diorang. Baiklah, kami di Berita Kopak mendoakan semoga Janna Nick terus maju jaya dalam bidang lakonan. Inshaallah.

 

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Janna Nick by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..