” Dulu rumah Kinrara yang tiga tingkat tu, tiap-tiap malam bergel4k ket4wa dengan ‘AKAK’ tangga.. “

Fynn Jamal Kongsi Video Anaknya Juna Boleh Nampak dan Bercakap Dengan Makhluk Halus, Buat Ramai Yang Merem4ng !!! Korang Pernah Lalui Tak ? SER4MNYAA !!!

Fynn Jamal merupakan selebriti tanah air yang menceburi pelbagai bidang seperti nyanyian, penulisan kreatif, dan juga perniagaan. Kerjaya Fynn Jamal bermula sebagai penyanyi, pelakon teater, penulis lirik dan penerbit muzik.

Namun kini, Fynn Jamal lebih selesa menjadi pendidik, motivator, penulis dan pereka fesyen muslimah. Fynn Jamal sangat berkemahiran dalam penulisan kreatif dan setiap karya yang Fynn hasilkan memberi kesan kepada pembaca dan pendengar.

Fynn Jamal sering dijemput untuk memberikan ceramah mengenai penghijrahannya kepada mentauhidkan Allah, memberi kesedaran kepada masyarakat tentang masalah sosial yang melibatkan remaja seperti kehamilan dan peranan ibu bapa dalam pendidikan kanak-kanak Aut1sme.

Baru-baru ini Fynn Jamal telah berkongsi sebuah rakaman video. Fynn Jamal memuat naik video tersebut di laman Instagramnya. Video tersebut memaparkan anaknya yang bernama Bakti Arjuna Fitri atau nama panggilannya Juna berjalan sambil menutup mukanya.

Apa yang difahamkan, anaknya mempunyai keistimewaan boleh melihat makhl0k halus. Fynn menyatakan, sekiranya Juna berkelakuan demikian, itu bermakna Juna mungkin sedang nampak makhl0k tersebut.

Paparan Video tersebut menunjukkan, Juna sedang berjalan di tempat meletakkan kereta. Fynn Jamal memanggil anaknya itu, tetapi Juna masih menutop mukanya dengan tangan.

Fynn : Juna let’s go..let’s go…jom !!

Juna tidak mendengar panggilan ibunya .

Sampai ke hujung dah Juna jalan, barulah Juna menoleh kepada ibunya.

Fynn : Juna .. Come !.. sini !

Ser4m pulak kan.. apa la yang Juna nampak yer ??

Jom tonton video dan baca kapsyen yang dikongsikan oleh Fynn Jamal ini :

” Kalau kau mmg ada kedai pebrett abadi, jgn bawak Juna.Sebab kebarangkalian Juna tutup muka kat kawasan2 ada benda tak el0k tu ada.. “

” Tak0t kau tokleh terima hakikat kedai tu ada mende tak elok. Mende tak elok tak semestinya barang sengaja dibubuh.

” Kdg2 benda parking ke, lalu dan m4las blah ke. Apa2 je lah tohh. Puas mummy ajar suruh bagi salam je. tapi ye lah. balong tak reti lagi.. “

” Semoga Juna terpelihara selamanya. amin. Dulu rumah kinrara yg tiga tingkat tu, tiap2 malam bergelak ketawa dgn akak tangga. “

” Kitorg sebut je akak, sbb tak tau jantina. Dan hrpnya team baik2 la. Sbb alhamdulillah Juna xde stress dgn makhluk tangga tu.. “

” Sebagai orang beriman, kita wajib percaya apa yang diberitahu kepada kita untuk percaya. “

” Allaziina yu’minuuna bil ghaib iaitu beriman dgn apa yg ghaib. Tapi sebagai org beriman juga, rukun iman pertama tu jgn dikeblkangkan.. “

” Beriman pada ? Dlm Baqarah pun mmg Allah rakam dah btpa mmg ada sihir dan ilmu2 salah. “

” Dan mmg ada sih1r yg benar2 mampu memutus-pisah memeca4h-bel4h, tapi TAK ADA satu kejadian2 itu pun yg terjadi ILLA bi iznillah — tanpa izin ? “

” Jgn takut dgn apa jua, tanpa memikirkan TAKKAN ADA satu cela pun tanpa ? hitung semuanya. Kalau pun benda tak elok mengharami jasad yg terjelas di mata kasar — berbahagialah.

” Semua ini lubuk pahala utk kita. Tak usah dibalas. tak yakin ke ? ada ? berkali2 dipesan— orang2 yg sedemikian. syir1k lupa tuhan — ada spesifik balasan. “

” Walau pun Rasulullah SAW dah kata semua umatnya lepas masuk ner4ka dan selesai hadap siks4an akan dicuci dan dimasuk ke syurga.. “

” Pengecualian adalah mereka2 yg syir1k dgn benda2 ni semua. Orang2 syir1k, jgn harap ada peluang ke syurga. Duduklah di neraka,dgn jin2 syaitan yg dia guna utk menjahanam sesama manusia—selama2.. “

” Bersandarlah pada Allah ? cukup pada Dia. Beli kereta jirus dgn air bunga. Ikat suami dgn niat apa pun jua. Tundukkan anak menantu segala. Ape bende le.. “

View this post on Instagram

kalau kau mmg ada kedai pebretttttt abadi, jgn bawak juna. . sbb kebarangkalian juna tutup muka kat kawasan2 ada benda tak elok tu ada— takut kau tokleh terima hakikat kedai tu ada mende tak elok. hahahah. . mende tak elok tak semestinya barang sengaja dibubuh. kdg2 benda parking ke, lalu dan malas blah ke. apa2 je lah tohh. . puas mummy ajar suruh bagi salam je. tapi ye lah. balong tak reti lagi. semoga juna terpelihara selamanya. amin. . dulu rumah kinrara yg tiga tingkat tu— tiap2 malam bergelak ketawa dgn akak tangga. hahaah. kitorg sebut je akak. sbb tak tau jantina. dan harapnya team baik2 la. sbb alhamdulillah juna xde stress dgn makhluk tangga tu. . sebagai orang beriman, kita wajib percaya apa yang diberitahu kepada kita untuk percaya. . allaziina yu’minuuna bil ghaib iaitu beriman dgn apa yg ghaib. . tapi sebagai org beriman juga, rukun iman pertama tu jgn dikebelakangkan. . beriman pada الله. . dlm baqarah pun mmg الله rakam dah betapa mmg ada sihir dan ilmu2 salah. dan mmg ada sihir yg benar2 mampu memutus-pisah memecah-belah; tapi TAK ADA satu kejadian2 itu pun yg terjadi ILLA bi iznillah— tanpa izin الله. . jgn takut dgn apa jua. tanpa memikirkan TAKKAN ADA satu cela pun tanpa الله hitung semuanya. . kalau pun benda tak elok mengharami jasad yg terjelas di mata kasar— berbahagialah. semua ini lubuk pahala utk kita. . tak usah dibalas. tak yakin ke الله ada? . berkali2 dipesan— orang2 yg sedemikian— syirik lupa tuhan— ada spesifik balasan. . walau pun rasulullah saw dah kata semua umatnya lepas masuk neraka dan selesai hadap siksaan akan dicuci dan dimasuk ke syurga— pengecualian adalah mereka2 yg syirik dgn benda2 ni semua. . orang2 syirik— jgn harap ada peluang ke syurga. duduklah di neraka— dgn jin2 syaitan yg dia guna utk menjahanam sesama manusia— selama2. . bersandarlah pada الله. cukup pada dia. . beli kereta jirus dgn air bunga. ikat suami dgn niat apa pun jua. tundukkan anak menantu segala. . apebende le.

A post shared by فصبر جميل (@fynnjamal) on

Rata-rata peminatnya memahami dan merasa seram setelah menonton video tersebut.  Ramai juga yang berkongsi pengalaman mereka, Ini komen-komennya :

” Teringat anak emmie dulu kecik kecik, sampai dia dah berkawan. Masih tu tinggal berdua dengan dia . Sekali dia tanya . Mama dia makan apa tu kat meja . Mama dah ser4m dah . Siap cakap ko jangan k4cau aku . Aku x kac4u kau . “

” My niece… ada hijab istimewa… can see things too… tapi i suka je tanya dia… penah minum2 ptg bole dia cakap.. ‘ ada kakak rambut panjang tepi CG’… merem4ng gak… hahahaha… and yes she’s special too… anak aut1sme… yup Allah ada… suka tgk cerita h4ntu lo “

” Sama mcm anak kami.. kadang2 meny0rok balik dinding.. bila tanya kenapa meny0rok dia cakap ‘dia’ ada situ… alahaiiii… begeg4qqqq jantung “

” Dulu my little cousin selalu cakap ‘kaklong… ade power rangers… mata dia merah. Tatot. ‘ I be like ‘ kaklong suka powerenjes pink je. Gi main jauh2 ye powerenjes mata merah. Dan berhuhuhu la dari situ. Hahah “

” Huhu… dia pn makhluk.. ank2 sy slalu gak kene.. diorg ckp muka bur0k sbb tu tak0t… sy pesan je kalau dtg lagi ckp je sy xnk kawan.. pegi jauh2.. tpi kadang kesi4n kt ank2.. kita xnmpk apa yg diorg nmpk..”

Alahai adik Juna sayang, beraninya adik. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Juna membesar dengan sihat dan dilindungi oleh Allah daripada setiap perkara yang tidak diingini. Amin.

Terima Kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Fynn Jamal  By Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..