” Doa kamu lebih penting daripada menyeb4r berita yang tidak sah. Terima kasih “

– Team Res cue Benc4na Malaysia (TRBM) Gesa Jangan Buat Andaian Secara Terbuka Pencarian Acap

Team Rescue Benc4na Malaysia (TRBM) iaitu salah satu pihak yang juga terlib4t dalam misi mencari acap telah memuatnaik kenyataan di facebook mereka yang menyatakan .. “Kami gesakan semua jangan buat andaian secara terbuka mengatakan di mana Ashraf atau Acap berada sekarang. ”

Jika betul dia ada di Johor dan didapat kes4n, dia boleh dic4j jen4yah atas memalsukan keh1langan diri. “Jika dia tiada di Johor atau mana mana yang seperti segelintir k0men, pos kat media sosial atau kata, anda pun boleh d1caj mengeluarkan berita p4lsu dan mengel1rukan anggota petugas menjalankan SAR.

Harap maklum dan jang4n sebark4n berita yang kamu tidak dapat pengesahan mana mana pihak penguatkuasa. Di mana yang sebelum ini Pihak  TRBM di laman facebook nya telah menyatakan sudah hari ke 19 misi mencari acap. Segala cara dan kawasan kemungkinan sudah digunakan dan dicari oleh pihaknya namun tiada perjumpaan atau hasil.

Sumber : Facebook Team Rescue Benc4na Malaysia

Rescue Ben4na Malaysia betul betul respect JBPM Perak terutama kepada Ketua Operasi Negeri Tuan Yunus, Timbalan Tuan Sabarodzi, Ketua Zone Tuan Khairul, Tuan Esmadi, Ketua Balai Bomba Gopeng Puan Rohana dan Pengarah Bomba Negeri Perak Tuan Azmi serta semua Anggota Bomba dan PBKll Izwan (Tok Moh) dan PBK Syed yang sentiasa jaga kami semasa operasi.

Selepas OCPD Gopeng tutup operasi pencarian pada ahad lalu, JBPM Perak tidak puutus asa menyambung SAR sehingga hari ini.

” Doa kamu lebih penting daripada menyeb4r berita yang tidak sah. Terima kasih “

Sumber : Facebook Team Rescue Benc4na Malaysia

” Jika kamu masih hidup, berilah sesuatu signal atau tanda untuk kami cari kamu. Jika kamu m4ti tolonglah tunjukkan di mana tubuh badan kamu. “

Sumber : Facebook Team Rescue Benc4na Malaysia

Sehingga ke hari ni bermacam-macam spekulas1 telah dikeluarkan oleh netizen-netizen yang tid4k bertanggungjawab, ianya juga boleh membawa kepada kekel1ruan dan mengg4nggu  banyak pihak dalam misi membantu mencari Acap.

Apa kata semua pakat-pakat diam dulu tidak perlu memberi sebar4ng apa-apa komen selain mendoa kan supaya Acap kembali dengan selamat dan dipermudahkan segala urusan mereka semua. hanya doa dan kata-kata semangat yang penting sekarang ini.

Sumber : Facebook Team Rescue Benc4na Malaysia

Kalau mahu komen macam-macam sampai bila nak habis, jadi jalan yang terbaik dan nak elak kan fitn4h pada yg terlibat dan terutama nya yang fitn4h ke atas bun1an, j1n kaf1r, j1n islam dan lain-lain tu. Kes1an dorang asyik ken4 f1tnah je dari jiran alam sebelah. Jadi kita Sabar dan tunggu sahaja info dari family dia dan pihak berwajib.

Kami dari Pihak Berita Kopak Mendoakan Semoga Allah permudahkan segala urusan Team Rescue Bencan4 Malaysia dalam usaha misi menjej4k Acap serta supaya Acap kembal1 ke pangkuan keluarga dalam keadaan sihat dan selamat, Amin.

Terima Kasih kerana Membaca. Silakan SHARE Ya!

Disediakan Dan Disusun oleh Berita Kopak / Content Media

Sumber : Sumber : Facebook Team Rescue Benc4na Malaysia

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..