” Dia baru berusia 11 tahun, tapi terlalu banyak pengalaman kehidupan yang dia lalui tidak seperti kawan sebayanya.. “

Vie Shantie Khan Kongsi Luahan Hatinya Mengenai Anak Sulungnya, Vie Zaara Mengundang Sebak Netizen. MasyaAllah !!

Vie Shantie Khan merupakan bekas isteri kepada pelakon, Eizlan Yusof. Mahligai yang dibina oleh mereka hanya mampu bertahan selama tujuh tahun dan mereka akhirnya bercer4i dengan tal4k satu pada tahun 2015. Ia disebabkan oleh tiada persefahaman antara mereka.

Hasil perkahwinan mereka telah dikurniakan tiga orang cahaya mata yang cantik dan comel sekali. Anak-anak mereka bernama Vie Zaara, Zareef Yusof dan Vie Zaalia. Namun hubungan Vie Shantie dan Eizlan sangat baik demi menjaga anak-anak yang semakin membesar.

Terkini, Vie Shantie sudah bernikah dengan seorang ahli politik dari Sabah yang merupakan seorang wakil rakyat iaitu Datuk Seri Rahman Dahlan. Vie Shantie juga sedang mengandungkan anak sulung mereka. Nampaknya Vie Zaara akan mendapat seorang lagi adik.

Menerusi akaun Instagram, Vie Shantie berkongsi kisah anak sulungnya, Vie Zaara yang baru berusia 11 tahun. Menurut Vie Shantie, Zaara seorang anak yang sangat baik dan matang dari usianya. Pelbagai pengalaman pah1t manis, suka dan duk4 yang dilalui oleh Zaara.

Baca perkongsian Vie Shantie di bawah :

”  Dia baru berusia 11 Tahun, tapi terlalu banyak pengalaman kehidupan yang dia lalui tidak seperti kawan sebayanya.. Sebagai seorang Ibu saya merasa bangga mempunyai anak yang sungguh matang dan tidak pernah sesekali menyak1ti perasaan sesiapa pun orang sekelilingnya..  “

” Sangat sukar dengar dia mengel0h atau bertanyakan soalan yang ‘sensit1ve’ kepada saya dan ahli keluarga.. Bagi dia, jika ada sesuatu yang tidak kena pada hatinya, dia diamkan saja. Sebab itu sehingga sekarang namanya @viezaarakhan disebut disetiap bibir guru-gurunya disekolah kerana ‘adab’ dan ‘kecerdikkannya’ menjadi contoh ramai pelajar termasuklah dalam hal mendidik adik-adiknya.. ”

” Mumy bangga dengan @viezaarakhan dan Mumy tidak pernah sesekali menyesal lahirkan Zaara dari zuriat mumy.. Mumy bangga kalian adalah anak-anak yang Allah telah takdirkan HADIR dalam hidup mumy. Semoga Allah SWT menjaga kalian sehingga kehujung nafas kalian nanti.. dan semoga Allah SWT mengumpulkan kita bersama-sama diakhirat yang kekal abadi, inshaa Allah.. ” 

View this post on Instagram

Dia baru berusia 11 Tahun, tapi terlalu banyak pengalaman kehidupan yang dia lalui tidak seperti kawan sebayanya.. Sebagai seorang Ibu saya merasa bangga mempunyai anak yang sungguh matang dan tidak pernah sesekali menyakiti perasaan sesiapa pun orang sekelilingnya.. Sangat sukar dengar dia mengeluh atau bertanyakan soalan yang 'sensitive' kepada saya dan ahli keluarga.. Bagi dia, jika ada sesuatu yang tidak kena pada hatinya, dia diamkan saja.. Sebab itu sehingga sekarang namanya @viezaarakhan disebut disetiap bibir guru-gurunya disekolah kerana 'adab' dan 'kecerdikkannya' menjadi contoh ramai pelajar termasuklah dalam hal mendidik adik-adiknya.. Mumy bangga dengan @viezaarakhan dan Mumy tidak pernah sesekali menyesal lahirkan Zaara dari zuriat mumy.. Mumy bangga kalian adalah anak-anak yang Allah telah takdirkan HADIR dalam hidup mumy.. semoga Allah SWT menjaga kalian sehingga kehujung nafas kalian nanti.. dan semoga Allah SWT mengumpulkan kita bersama-sama diakhirat yang kekal abadi, inshaa Allah 🤲😘 #VieZaara #BlessedHerYaAllah #AnakSolehah #MyFirstBorn ❤

A post shared by Vie Shantie Khan (@vieshantiekhan) on

Rata-rata netizen berasa tersentuh hati apabila membaca luahan hati Vie Shantie terhadap anaknya. Antara komen-komen mereka :

” Alhamdulilah, semoga berjaya di dunia dan di akhirat serta menjadi anak kebangaan keluarga ye adik Zaara.. “

” Baru dua kali jumpa itu nampak dia berckp dgn adik2 nya.. Suka tgk.. Nmpk matured even baru umur 11 tahun.. Moga jadi anak solehah.. “

” Alhamdulilah.. Sungguh bahagia org tuanya.. “

” Sebak pula.. MasyaAllah ank hebat dr ibubapa yang hebat.. “

” Betul mmg dia pandai ambil hati org dan sgt menghormati org lain. Br jumpa last week.. “

” Kakak sulung tggungjwb besar.. Cth wat adik2.. “

Tahniah kepada ibu dan bapa Vie Zaara kerana berjaya mendidik anak-anak dengan budi pekerti yang mulia. Buat Vie Zaara, belajarlah bersungguh-sungguh sehingga berjaya ke menara gading dan menjadi anak yang mampu membanggakan kedua ibubapa. Beruntung sungguh ibubapa mu mempunyai anak sebegini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Vie Shantie Khan by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..