Detik Menyed1hkan Ketika Ibu Anjing Ini Melepaskan Anaknya : ” Anakku, Berat Hati Ibu Untuk Melepaskanmu.. “

” Tetapi Apalah Daya Ibu. Selamat Tingg4l Anakku…”

Anjing sememangnya diketahui mempunyai perasaan kasih sayang yang mendalam tidak kira kepada manusia yang menjaganya dan sudah tentu kepada anak-anaknya. Seperti manusia juga, berpis4h dengan anak yang di kasihi adalah sesuatu yang begitu mem1lukan.

Seekor anjing di wilayah Henan, China telah melahirkan 12 ekor anak anjing yang comel di Universiti Zhengzhou. Disebabkan anjing ini mel4hirkan anak yang begitu banyak, pelajar universiti bimb4ng anjing ini akan mengalami kesuk4ran untuk menjaga semua anaknya. Kemudian mereka pun mencari sesiapa yang mahu menjaga anak-anak anjing tersebut.

Akhirnya seorang yang baik hati, telah datang untuk menjaga beberapa anak anjing itu. Ibu anjing itu begitu sed1h setiap kali dia melep4skan anaknya dan untuk anaknya yang ke 12, mereka telah merakam detik penuh mengh4rukan itu.

Ibu anjing ini memerhatikan anaknya dibawa pergi untuk di jaga oleh manusia

“Maafkan ibu anakku, ibu terpaksa melep4skanmu…”

Sedangkan haiwan pun sayangkan anaknya tetapi manusia yang diberi akal fikiran kadang-kadang sanggup melakukan perkara di luar fikiran. Kisah ini menunjukkan satu sisi persamaan antara manusia dan haiwan iaitu kedua-duanya dikurniakan dengan perasaan cinta dan sayang walaupun manusia diberikan kelebihan akal

“Semoga kau sentiasa sihat anakku, dia akan menjagamu dengan baik…”

Lihatlah bagaimana seekor haiwan begitu sedih ingin melepaskan anak-anak yang dilahirkannya. Bagaimana perasaan seorang ibu manusia, begitulah juga dengan ibu haiwan kerana manusia dan haiwan diberi perasaan tetapi manusia diberi kelebihan untuk berfikir.

Ibu yang terpaksa pergi meningg4lkan anaknya dengan perasaan yang begitu menyed1hkan

Sebagaimana manusia menyayangi anaknya, begitulah ibu anjing ini menyayangi anaknya. Dari riak di mukanya, dia melepaskan anaknya dengan penuh kesuk4ran dan kesed1han tetapi nalurinya mungkin mengetahui anaknya akan dijaga dengan baik dan penuh kasih sayang di tempat baru.

Tonton VIDEO Tersebut Di Bawah Ini

Terima kasih kerana membaca artikel ini, Semoga Video ini memberi Inspirasi untuk Anda!

Silakan SHARE Untuk Membantu Kami Terus Berkongsi Cerita Yang terbaik Untuk anda.

Disediakan Dan Disusun Oleh Beritakopak / Content Media

Sumber : YOUTUBE