” Dengar sini Baby Shima, Abang malas nak KEC0H, biar Lawyer yang buat keja.. “

Video Dato’ Aliff Syukri Telah Mengambil Tindakan PEGUAM Kepada Baby Shima. Ini Tindakan Yang dikenakan Untuk Baby Shima !!

Nampaknya kris1s yang melanda di antara usahawan terkenal Dato’ Aliff Syukri dan penyanyi Baby Shima masih tiada jalan penyelesaian. Kedua belah pihak masih lagi tidak mampu duduk berbincang dan menyelesaikan secara baik.

Sebentar tadi, Dato’ Aliff Syukri di laman Instagaram miliknya telah memuat naik sebuah video. Video tersebut memaparkan Dato’ Aliff Syukri bersama peguam yang dilantik untuk menyelesaikan masalah yang dihadapinya dengan penyanyi Baby Shima.

Menurut Dato’ Aliff Syukri, beliau sudah tidak tahan dan merasa tertek4n di atas perbuatan Baby Shima terhadapnya. Katanya lagi, sekiranya suaranya tidak sedap, Baby Shima perlu menghantar mesej secara PM (Private Message) dan bukannya dengan cara memerl1 atau mencar0t-car0t sesuka hati.

Turut kelihatan di dalam video tersebut adalah Wak Doyok. Wak Doyok juga mencuba untuk menasihati Dato’ supaya terus bersabar dan selesaikan cara baik. Dan nasihat Wak Doyok tidak langsung diterima oleh Dato’ Aliff Syukri.

Ini antara sedutan dari video tersebut :

” Biar dia miskin, papa kedana, tak mampu nak bayar s4man saya.. “

Wak Doyok : ” Sabar Dato’ perkara boleh selesai, bincang baik-baik.. “

Dato’ Aliff : ” Saya tak boleh sabar lagi dah, perasaan saya, Wak senanglah cakap sabar, sabar.. “

Saya nak bagitahu pada awak ni, tunggu lawyer saya buat kerja. Gara-gara mulut, badan binasa.. “

” Saya akan lakukan tindakan kepada Baby Shima atas segala tindakan beliau.. “

Tonton video selanjutnya di bawah ini :

” Abang malas nak kec0h.. biar lowyer buat.. “

Setelah Dato’ memuat naik video tersebut, ruang komen telah dipenuhi dengan komentar yang meminta Dato bersabar dan selesaikan secara baik. Ini antara komen-komen mereka.

” Semoga berbaik-baik pada suatu hati nanti ye.. “

” Sabarlah dato. Sedang nabi pun ampunkan umat.. “

” Assalamualaikum Dato.. Sifat sabar tu Sifat mulia tapi tu la kita ni manusia sabar tu ada batas juga.. Takpe Dato Allah SWT ada walaupun org kec4m org h1na Dato tapi Allah lebih tahu apa yg baik buat.. “

” Bersabar ni semua dugaan.. insyaallah dipermudahkan.. “

” Sabar datok bnyak2 istighfar Ye datok kan orang baik.. “

” Banyak rezeki melimpah selepas berbaik.. Insyaallah. Jnji Allah di dlm alquran.. Semua benar.. “

” Manusia yg bnyk pendust4.. Allah dh nyatakn didlm alquran.. “

” Relax dato @aliffsyukriterlajaklaris benda boleh bincang tk pyah di lyan orng mcm tu.. “

Perb4lahan dan persel1sihan faham tidak akan terjadi sekiranya masing-masing cuba untuk menyelesaikannya dengan cara baik. Andai dibiarkan berterusan dan masih lagi tidak berpuas hati, pastinya masalah ini menjadi semakin rum1t. Ianya bolehlah dianggap seperti mencur4hkan minyak ke dalam api.

Kami di Berita Kopak mendoakan konfl1k antara Baby Shima Dan Dato’ Aliff Syukri dapat diselesaikan dengan baik. Bak kata pepatah melayu bu4nglah yang ker0h, ambillah yang jernih. InshaAllah.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Dato’ Aliff Syukri by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..