” Dengar ni tadi, jenuh gelak sak4n dalam kereta.. ” – Netizen

Video Sharifah Shahirah Dan Tyzo Melayan Seorang Pemanggil Suria Petang Yang Begitu Teruja Kerana Panggilannya Dijawab. Rupanya Orang Kampung Tyzo, Ad0iiii Kec0h Kec0h !!

Menghiburkan dan tidak kering gusi itulah gambaran yang dapat dilakarkan apabila mendengar Suria FM di slot Suria Petang bersama tiga penyampainya DJ Sharifah Shahirah ( Kak Rara ), DJ Tyzo dan juga DJ Suraya. Gabungan ketiga-tiga penyampai ini sangat serasi dan memberi keceriaan jika mendengarkannya.

Tidak perlu diperkenalkan Kak Rara yang sememangnya pelawak, manakala Tyzo yang peramah dan periang, begitu juga dengan Suraya yang saling us1k mengus1k menjadikan Suria Petang adalah segmen yang menjadi pilihan pendengar. Terutamanya bagi mereka yang pulang dari berkerja pastinya mampu memberi hiburan di petang hari.

Terbaru, menerusi laman Instagram Suria Malaysia, sebuah posting berbentuk video telah dimuatnaik. Video IGTV yang berdurasi lebih 2 minit itu memaparkan perbualan di antara Kak Rara, Tyzo dan seorang pemanggil. Seperti biasa di slot Suria Petang membuka panggilan kepada pendengar Suria Petang untuk bertanyakan kepada DJ.

Apa yang mencuit hati, apabila pemanggil tersebut adalah orang sekampung Tyzo iaitu daripada Kampung Bukit Cupak, Perak. Suasana menjadi ri0h rendah apabila Tyzo dan Kak Rara bertanyakan pelbagai soalan dan pemanggil tersebut menjawabnya dengan loghat Perak dan secara spontan sahaja.

Tyzo dan Kak Rara juga tidak dapat menahan ketawa mereka disebabkan kelucuan pemanggil tersebut. Pemanggil itu terlalu teruja apabila dapat menghubungi talian Suria Petang dan meluahkan rasa kegembiraannya. Beliau menyatakan ini adalah kali pertama dapat menghubungi dan bercakap dengan Tyzo. Memang ri0h rendah jadinya !!

Jom ketawa sekali dengan menonton video perbualan mereka di bawah ini.

Entri tersebut mendapat komen yang menghiburkan daripada netizen. Mereka meluahkan rasa kegembiraan apabila mendengar perbualan tersebut di Suria Petang. Ini antara komen-komen mereka :

” Hahahaha ad0iiii, exc1ted nau dia yeop, Sis terhiburrr adoiyhh mcm2 rag4m.. “

” Hahah dengar ni petang tadi exc1ted betul dia dapat call suria, jenuh gelak sak4n dgr dlm kete tadi.. “

” Terdamp0r ngelegak gelaknya dlm kereta tadi, naik geg0 geg0 keta, org kg teman oiii.. “

” Dengar petang tadi sambil hadap j4mmed. Terhibur sungguh.. “

 ” Hahhah, aku bawok kete terkekek dengar time nihhh, ad0i s4k1t pipi asyik gelak je.. “

Ad0iii, memang tak ker1ng gusi dibuatnya. Lagi-lagi melihat Kak Rara dan Tyzo yang melayan sahaja pemanggil tersebut. Berulang-ulang kali tengok pun boleh ketawa lagi. Apa-apa pun terima kasih buat kak Rara dan Tyzo kerana menceriakan hari-hari kami. Semoga Suria Petang terus menjadi pilihan pendengar di Malaysia. Amin..

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Suria Malaysia, Shiera Ijoy, Tyzoxander

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..