” Datang Adam ni ket0k-ket0k pintu mar4h-mar4h saya, sampai terkent0t-kent0t saya tadi.. ” – Ustaz Hamadi

Aduiii.. Berdekah Gelak Tengok Lakonan Azhan Rani Ni !!

Drama Nur yang ditayangkan di slot samarinda TV3 pernah menjadi fenomena pada tahun lepas dan mempunyai ramai penonton setia setiap episod. Drama Nur juga menjadi trending dan membuatkan penonton menghayati dengan baik dan sangat berem0si.

Untuk musim kedua kali ini juga ditayangkan menerusi slot Samarinda TV3 pada setiap Isnin hingga Khamis pada pukul 10 malam bermula 2 April 2019 yang lalu.

Drama Nur 2 masih mengekalkan penampilan pelakon asalnya seperti Amyra Rosli, Syafiq Kyle, Raja Atiq, Fatimah Abu Bakar, Datuk Jalaluddin Hassan, Noorkhiriah dan Azhan Rani. Watak baru sebagai Juita diberikan kepada Azar Azmi serta turut menyaksikan penampilan khas Riena Diana, Mathni Razak, Helmi Moin, Kuna dan Zaidi Omar.

Drama Nur 2 membuatkan penonton lebih em0si dengan lakonan pemenang Anugerah Pelakon Antag0nis Pilihan Anugerah DFKL 2019, Azhan Rani yang memegang watak Ustaz Syed Hamadi, watak seorang Ustaz yang menyalahgunakan agama untuk kepentingan diri sendiri atau digelar penungg4ng agama.

Ustaz Hamadi kini sudah keluar dari penjara setelah dijamin oleh isterinya Aishah, lakonan Noorkhiriah. Ingatkan sudah insaf, tetapi masih menjadi-jadi perangai Ustaz Hamadi ni membuatkan ramai yang ger4m dengan watak yang dibawah oleh Azhan Rani ini.

Bakat lakonan pelakon Azhan Rani atau pemilik nama sebenar Azhan Abdul Rani yang selalu membawa watak antag0nis tidak perlu dipertikaikan lagi. Walaupun namanya sebelum ini kurang dikenali, tetapi wajahnya sering muncul di kaca televisyen menerusi drama-drama tempatan.

Sering membawa watak sebagai pembantu dan bukannya watak utama, tetapi watak yang oleh Azhan Rani nampak sangat real dan memang sangat menjadi. Bagilah apa sahaja watak kepadanya, pasti akan dilakonkan dengan berkesan sekali dan sampai ke hati penonton.

Di bawah adalah antara babak-babak dalam Drama Nur 2 yang ditayangkan baru-baru ini. Nampaknya Ustaz Hamadi ini masih tak insaf-insaf dan sering kacau Nur lagi. Ini yang terjadi bila Ustaz Adam mengetahui apa yang berlaku.

Jom tonton video di bawah :

” Ustaz Hamadi ni kalau tak kacau Nur satu hari memang tak sah kan. Suami mana je yang boleh sabar kan ! “

Babak di bawah ini memang bikin ramai yang berdekah. Elok-elok rasa nak m4rah boleh pula Ustaz Hamadi buat lawak yer. Mahu berdekah-dekah dibuatnya satu rumah menonton adegan ini. Jom tonton video di bawah :

” Tak semua lelaki kuat sembang tau! So perempuan kat luar sana hati-hati jangan dengar cakap ustaz Hamadi.. “

Rata-rata penonton terhibur dengan lakonan Azhan Rani. Dari ger4m tak jadi nak mar4h, terus gelak terbahak-bahak. Antara komen-komen penonton :

” Layak la die menang award.. Bebaloii.. Terkent0t2 die yekk.. “

” Hahahahahaha sampai terkent0t kent0t.. “

” @azhan_rani hahhhaha kuat betul geb4ng nya ya bangg.. “

” Rasa cam nak kent0tkan si madi ni.. Hahaha.. “

” Hahahahaha.. sampai terkent0t2 ye bang.. hahaha… adoiii lawak la.. msti time shoot ni sume terbahak2 gelak kan… “

” Sampai terkentut2.. sape la yg buat dialog ni. Hahahaha.. “

” Sampai terkent0t2x, satu umah gelak, torrrbaik ar ustazz @tv3malaysia.. “

Salutelah Azhan Rani, berjaya bawa watak yang buat orang benc1 dalam masa yang sama buat orang bergelak ketawa dengan aksi lakonannya itu.

Sebelum ini Ustaz Hamadi pernah mengigau masuk Nur menyanyi lagu Bobo Di Mana, lagi satu dalam sedih-sedih boleh pula dia mintak 2 biji telur. Aduhai kelakar. All the best Azhan Rani !!

Silakan SHARE..

Sumber : IG TV3 Malaysia by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..