” Comel g1le si0t, sis terhibur.. “

ICSYVM2 : Ramai Yang Tak Sangka Suara Peserta Pakar 3D Animasi Sangat Comel. Lagi-lagi Part Buat Suara ‘Cute Girl’ Menyanyi Lagu Berkhemah Sama Si Nopal. Perghhh..  Terkej0t Akak Dik !!!

I Can See Your Voice Malaysia ialah sebuah program realiti nyanyian televisyen yang disiarkan di TV3. Program dan formatnya adalah berdasarkan pada rancangan I Can See Your Voice yang merupakan francais dengan nama yang sama yang berasal dari Korea Selatan dan kini sudah pun masuk musim kedua.

Artis yang menjadi tetamu mesti cuba meneka enam penyanyi m1steri sama ada mereka penyanyi sebenar atau penyam4r bersuara sumb4ng tanpa mendengar mereka menyanyi. Mereka akan dibantu oleh sekumpulan panel penyiasat, di bawah pasukan detekt1f suara (juga dikenali sebagai SING-vestigators).

Namun begitu, I Can See Your Voice Musim Ke-2 (ICSYVM2) telah menutupkan tirainya malam tadi. Pasti peminat rancangan ini akan merinduinya. Mengimbau kembali setiap episod dalam ICSYVM2 sememangnya penuh dengan gelak tawa dan sangat happening dengan berbagai ragam tetamu jemputan dan panel penyiasat.

Tetamu undangan untuk ICSYVM2 malam tadi adalah Mark Adam . Walaupun sudah 2 musim beliau menjadi panel penyi4sat, namum malam tadi beliau telah dipilih menjadi tetamu jemputan pula. Masih teringat lagi kata-katanya dipermulaan rancangan malam tadi ‘ Malam ini 3 penyam4r dan 3 penyanyi sebenar’.He..he konfiden !!

Menerusi laman Instagram TV3 Malaysia, beberapa video berkaitan dengn ICSYVM2 telah dimuat naik di laman Instagram itu. Video tersebut memaparkan peserta yang menggunakan gelaran Pakar 3D Animasi. Apa yang menariknya peserta ini adalah beliau mampu membuat suara ‘Cute Girl ‘ dalam Animasi kartun Si Nopal.

Peserta Pakar 3D Animasi ini adalah peserta pertama yang telah disingkirkan oleh Mark Adam. Peserta ini membawakan lagu Shout it Out iaitu lagu nayanyian Kaka Azraff. Nama sebenarnya ialah Khairunnisa Binti Aziz berumur 19 tahun dan bekerja sebagai penyunting video 3D.

Ini adalah sedutan ketika peserta Pakar 3D menyanyi :

Berkhemah, berkhemah, berkhemah

sama si nopal, si nopal, si nopal,

 

Di bawah ini posting daripada laman Instgram TV3 Malaysia.

” Tak sangka pemilik suara cute girl pun ada eh Yang penting suara dia unik habis kan! Saksikan secara langsung di TV3 atau strim live di Tonton dan Youtube tv3malaysia #ICSYVMY #ICSYVMY2

Setelah peserta pakar 3D memperdengarkan suaranya, rata-rata merasa terkejut dan turut juga menyatakan kecomelan suaranya. Ini antara komen-komen mereka :

” Adoiii hahahahhaha sis terhibur.. “

” Hahahaha terkez0t dgr suara dia td.. “

” Aduhai2.. Saki1 perut gelak.. “

” Cute Girl versi malaysia.. “

” Suara dia cutelah!! “

” Tpr4njat akk dik.. “

” Come1 g1ler siot.. “

” Haha.. suara dia cute.. mmg sesuai dubbing kartun.. “

” Wehhh HAHAHAHHA gila ah. kena tengok niiii.. “

Ini pula posting yang dimuat naik di laman senang terhibur. Video ini merakamkan ketika peserta Pakar 3 D menyanyikan lagu Berkhemah Bersama Si Nopal. Halah.. halah.. comel sangat !!

” Dah nama pun Pakar 3D Animasi kan so mesti la boleh buat suara kartun jugak #ICSYVmy
#tv3malaysia #senangterhibur.. “

Tahniah untuk semua peserta I can See Your Voice kerana berani mempersembahkan bakat anda. Kami di Berita Kopak mendoakan  peserta Pakar 3 D Animasi terus maju jaya dan mencapai cita-cita yang diimpikan. Semoga ada ruang untuk  peserta ini untuk menunjukkan bakatnya mungkin dalam bidang animasi di luar sana. Amin.

Di bawah ini adalah video penuh nyanyian dari Pakar 3D Animasi. Jom dengarkan :

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE..

Sumber : IG TV3 Malaysia, Senang Terhibur, ICSYVM2, Youtube TV9 Malaysia Official by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..