Cara Raf Yaakob Buat Kejut4n Hari Ulangtahun Kelahiran Abangnya Datuk Fazley Memang Win !!!

Pelakon Raden Ahmad Faizal Datuk Yaakob atau lebih dikenali dengan nama Raf Yaakob yang merupakan adik kepada penyanyi dan chef selebriti terkenal, Datuk Fazley. Ramai sedia maklum Raf berkahwin dengan pelakon cantik, Mawar Rashid pada pada 9 November 2017.

Pasangan ini dikurniakan seorang anak lelaki yang diberi nama Raden Muhammad Rafael. Raf juga turut mempunyai dua orang anak hasil perkahwinannya yang terdahulu yang bernama Raden Ahmad Rayyan, 8 dan Raden Seri Raysaa Chanela, 4 tahun.

Jika anda mengikuti akaun Instagram Raf atau Datuk Fazley, pasti anda mengetahui keakraban hubungan adik beradik mereka. Mereka tidak segan silu menunjukkan kasih sayang antara seorang abang dan adik yang jarang dibuat oleh ramai orang di luar sana.

Menerusi akaun Instagram, Raf berkongsi video kejut4n yang diberikan kepada abangnya sempena hari ulangtahun kelahiran Datuk Fazley. Untuk pengetahuan semua, Datuk Fazley  lahir pada 18 April 1978 dan kini usianya mencecah 41 tahun.

Menerusi video itu, Raf merak4m video beliau sedang berjalan masuk bilik tidur abangnya sambil menyanyikan lagu ‘ Happy Birthday’. Apa yang lebih membuatkan ramai terharu apabila Raf tanpa segan silu menc1um pipi abangnya sambil memberi ucapan selamat hari lahir sebagi tanda kasih seorang adik.

Dato’ Fazley yang pada ketika itu seperti baru terjaga dari tidur terkej0t lalu membal4s c1umannya pada pipi Raf sebagai tanda kasih dan terima kasih. Kasih sayang dan hubungan adik-beradik antara mereka sangat kuat seperti kata pepat4h air yang dic1ncang tidak akan put0s.

Menurut Raf, umur mereka berbeza 7 tahun. Namun begitu hubungan mereka sangat akr4b seperti umur mereka tidak begitu jauh berbez4.

Mari kita sama-sama menonton video penuh yang telah Raf Yaakob kongs1kan di akaun Instagram miliknya itu :

” Happy Birthday Balongku sayang @fazleyyaakob ! 41 today, but looks like 21. I’m so sleepy, tanak tulis panjang2. Just want to tell you that I LOVE YOU SO MUCH and I will always, always and always be by your side no matter what h4ppens.. “

” All my life, I’ve seen you went through all the cr4zy ups and d0wns in your life like no other and yet you’re so calm and content. Dalam hati Allah Swt jua yang tahu.. “

” Because of that, I think I am much more protective 0ver you even though I am the younger brother. You can be the good c0p, but let me be the b4d cop always and all ways. Ngeeee… “

Datuk Fazley juga turut meningg4lkan komen :

” Yeayyy tqqq zal !! Such a sweet surprise masuk bilik just to wish me !! Loveee u zallll!!!  @rafyaakob “

Rata-rata netizen teruja menonton video ini. Antara komen-komen netizen :

” Tooooo sweeeetttt…. serius x pernah jumpa adik beradik mcm ni… sampai dah besar pun rapaaatttt sgt… tahniah kpd ibubapanya… “

” Laaa sweetnyya… sayang adik kepada abangnyy… happy birthday alongggg…. Allah selamat kan kamu… selebih ny sambung laaa ye…. pisyhooooo… “

” Bro, moga ur family sentiasa harmoni dan ikatan kekeluargaan utuh.. bawakla ur brother tnjuk skil di OT nnti.. “

” Alhamdulillah… Adik beradik rapat yg syg satu sama lain. Anyway Happy Birthday Fazeley semoga dberi ketabahan dan kesihatan yg baik selalu. “

” Lahai suka tengok dorang ni . sweetnyaa adek bradek bgini “

Rata-rata netizen turut memberi ucapan dan menitipkan doa sempena hari ulangtahun kelahiran Dato Fazley. Antara ucapan itu adalah :

” Happy Birthday balong ! Semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki.. Btw suka tengok family ni hubungan yg sangat baik antara 1 dgn lain sweet je “

” Sweet sngt dua beradik niii.. happy birthday @fazleyyaakob semoga Allah panjangkan usiamu diberikan kesihatan yg baik dan selalu dimur4hkan rezeki .. “

” Waaaaa  . So sweet ! btw , happy birthday @fazleyyaakob “

” Happy birthday dato fazley… “

” Happy Birthday balong @fazleyyaakob ” 

” Happy Birthday Dato’ , semoga panjang umur, sihat selalu dan dirahmati oleh allah swt “

Apa-apa pun kami di Berita Kopak ingin mengucapkan Hari Ulangtahun Kelahiran kepada Datuk Fazley yang ke 41, semoga Datuk panjang umur dan dimurahkan rezeki. Semoga hubungan Raf Yaakob dan abang kesayangannya Datuk Fazley sentiasa dilindungi Allah S.W.T. Amin.

Terima Kasih kerana Menonton. Silakan SHARE..

Sumber : IG Raf Yaakob by Berita Kopak / Content Media

Article ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan
penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..