” Bossku.. bossku.. balik balik balik.. ” – Cara Penternak Ini Memanggil Kambingnya Pulang Ke Kandang Buat Ramai Terhibur !!

Kambing Pun Pandai Dengar Cakap Tuan Dia !!

Video seorang penternak kambing yang memanggil kambingnya pulang ke kandang menjadi viral di media sosial beberapa hari yang lalu. Cara penternak ini memanggil kambingnya sangat unik sehingga ramai yang tidak sangka respon kambing-kambingnya.

Menerusi video berkenaan, lelaki itu memanggil ” bossku.. bossku.. balik balik balik..  “, tiba-tiba sekumpulan kambing muncul dari arah semak datang menghampiri kandang kambing.

Kambing-kambing itu pula seperti sudah faham dengan isyarat dan panggilan itu.

Kambing pun sudah tahu dengar kata dan bijak sekarang ni nampaknya.

Tak perlu lagi penternak nak mengh4mbat kambing-kambing itu.

Jom tonton video di bawah :

Amboi kemain ya. Tapi ok lah dah pandai dengar kata tuan dia. Siap dapat thank you lagi.. “

Rata-rata netizen terhibur menonton video di atas. Antara komen-komen netizen :

” Comelll yg putih nak gak interframe ddepan.. “

” Ini kambing pergi sekolah ni. Bijak.. “

” Ya Allah pandai nya hahahaha.. “

” Kambing pun tahu dengar ckp . Jom bela kambing nak ?? Hahahahaha.. “

” Okay aku ketawa hahahahahahahah.. “

” Kambing pun dh pndai dgr ckp tuan.. “

” Ya Allah… bijak sungguh haiwan zaman skrg.. manusia2 patut lagi lah lebih bijak pandai akal kan…. #malupebossku.. “

” Haaa.. pggil senang je xyah nk pkai k4yu ke r0tan ke bnda yg ker4s nk pk0l2 binatang.. Mcm ni la bgus x c3der4kan haiwan.. “

Nampaknya haiwan-haiwan sekarang sudah bijak dan mendengar kata. Kalau macam ini senang lah kerja penternak haiwan kan. Panggil saja, berduyun-duyun yang datang. Apa-apa pun semoga maju jaya untuk abang penternak kambing ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Mstar / Article by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..