” Bile Mamat kuar dari Sepah, macam kurang garam dah kumpulan Sepah ..”

H0TFM976 : Mamat Cerita Momen-Momen Perpec4han Kumpulan Sepah. Mamat Sampai Berl1nang Air Mata Call Shuib. Sed1hnya Dengar Story !!!

Mengimbau kembali Kumpulan Sepah ketika dulu merupakan peserta rancangan realiti Raja Lawak dan johan Maharaja Lawak 2011. Kumpulan dari Johor ini cukup dikenali menerusi rancangan komedi mereka iaitu Bujang Sep4h Lalalitamplom. Sepah dianggotai tiga orang anak muda iaitu Jep, Shuib dan Mamat.

Sejarah awal, Jep dan Mamat terlebih dahulu berkawan semasa sama-sama masih bersekolah di SMK Sultan Ibrahim, Kulaijaya, Johor. Jep dan Shuib pula berkenalan sewaktu bertemu di ujibakat AF 4 tetapi tidak terpilih. Persahabatan mereka berlanjutan hingga sama-sama bekerja sebagai Ground Crew untuk Air Asia.

Asalnya masing-masing minat menyanyi dan mahu menjadi penyanyi tetapi disebabkan mendapat nasihat yang syarikat rakaman mahukan rupa paras yang menarik, mereka pun mengubah hala tuju dengan memilih platform Raja Lawak untuk memasarkan bakat mereka dan percubaan itu akhirnya menjadi.

Pagi tadi, menerusi laman Instagram HotFm976, Mamat Sepah telah menjadi tetamu di slot Geng Pagi H0t. Siaran yang dikendalikan oleh tiga penyampai radio yang tidak asing lagi iaitu Shuib, Fizi dan Syuk seringkali berkongsikan maklumat yang menarik untuk pendengar.

Mamat Sepah atau nama sebenarnya Mohd Noor Murad telah menceritakan momen-momen ketika perpecahan kumpulan Sepah dan dikongsikan bersama pendengar-pendengar Hotfm pagi tadi.

Menurut Mamat semasa perpec4han Kumpulan sep4h diisytiharkan beliau merasa sangat sed1h kerana mereka bersama-sama membangunkan nama Kumpulan Sepah dan sama-sama mencapai kejayaan. Beliau berkesempatan menghubungi Shuib ketika itu dan tidak dapat menahan kesed1hannya.

Di bawah ini adalah sedutan daripada video tersebut :

” PA saya berlari mengatakan, diorag sedang buat Press Confrence di belakang untuk declare untuk berpec4h.. “

” Saya kata tak pe relax.. relax.. “

” Okay2 takpe , saya call shuib sampai berlinang air mata.. “

Ikuti perbualan bersama Mamat Sep4h tu di dalam video di bawah ini :

” Mamat cerita momen-momen perpec4han kumpulan Sepahtu. Mamat sampai berl1nang air mata call Shuib @ shuibsepahtu @ shuk_h0tfm @fizie_h0tfm @mamatsepah.. “

Rata-rata netizen merasa sed1h dengan tiadanya Mamat dalam Sep4h tu ketika dulu. Ini komen-komen mereka :

” Bile mamat kuar dr sep4h.. mcm kurg garam dah kumpulam sep4h.. “

” Sed1h dgr story.. “

” Mamat ni lawak lah.. “

” Huru hara mamat kt conti.. serab0t.. “

” Better mamat dari rahim.. “

Alahai siapa yang tidak sed1h betul tak. Nama pun perpecahan sudah semestinya ada rasa kecewa. Begitulah yang berlaku kepada Mamat Sepah. Kami di Berita Kopak mendoakan Mamat terus maju jaya. InshaAllah.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG HotFm976, Mamat Sepah by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..