“ Bila saya ajak suami berjalan berdua, madu saya mesti nak ikut dengan alasan dia takut tinggal sorang2 sebab anak masih kecil.. “

Tapi bila madu saya ikut kami, terbalik pulak saya yang kena jaga anak dia, madu dan suami berkepit je.. ”

Assalamualaikum.. Saya ada 1 cerita.. Kisah saya dan madu saya.. Saya ni isteri pertama .. Thn lps bulan 4 genap 8 thn kami kawin masih belum dikurniakan anak.. Lps tuu saya sndri izinkn suami kawin lain…tapi isteri kdua suami saya tu adik angkt saya sndri… yg sy dh agp sprti adik saya..

Pada awal perkhwnan suami dn madu semua ok je.. Tapi bila start madu saya mgndung anak pertama… suami lbh kan madu… tapi sy ok jee.. sbb saya pun excted bilaa suami nk dpt anak… sbb sy pun agp ank sy juga.. Tapii dilema sy bermula sejak madu bersalin….

Saya rgkas kan cerita.. Bila suami dan madu nk berjalan2 madu akn letak ank dgn saya.. sy ok jee sbb ank sy juga.. Tapi yg paling saya kecil hati.. Bila saya ajk suami berjalan2…. hanya saya dan suami berdua2an, madu saya msti ikut dgn alasan dia tkt tgl sorg2 sbb anak kecil…

Bila madu ikt kami… terbalik saya pula kena jga anak… madu dan suami berkepit..


Gambar Sekadar Hiasan

Padahal time tu honeymoon saya dan suami.. bila mereka pergi berjalan tgl ank dgn sy.. xde punn saya nk ikt sekali… bilaa sampai tahap dia srh suami tidur hotel dgn dia dn ank.. saya pulak tidur sorg2.. sedih sgt…

Sbb sy xdpt nk bersuara… sy jadi serba salah sbb madu suka guna kan alasan anak kecil.. Saya dn suami xblh ddk berdua2an.. sebab msti madu akan ikut….


Gambar Sekadar Hiasan

Tahun ni saya dn suami dh 9 thnn usia perkhwinan, Alhamdulillah 9 thn pkhwinan kami Allah anugerah saya zuriat dn sdg mgndg 4 bulan.. Tapi madu tetap gunaa alasan ank kecil.. apa patut saya buat?

Klu saya bersuara.. saya risau bergad0h dgn madu…


Gambar Sekadar Hiasan

Saya btl2 tertek4n.. tgh mgndg lagi skrg… bilaa fikir semula.. apa salahnyaa saya sabr dn x suruh suami kawin lain.. tapi semua dah takdir……..

Turn kami seminggu setiap isteri.. Tapi sabtu ahad msti madu pggil suami ajak pergi jalan2… walhal mggu tuu turn saya… turn saya madu ambil.. tapi turn dia saya jadi pengasuh anak…

Apa Pendapat Anda?

Silakan SHARE Dan Semoga Bermanfaat

Sumber : KRT / Dikemaskini Oleh Berita Kopak & Content Media