” Berbeza duh pakai make up dengan tak pakai.. “

Terima Komen Negat1f Daripada Netizen Selepas Kongsi Video Wajahnya Tanpa Make Up, Ini Respon Sharifah Rose. Haaa.. Kan Dah Kena !!

Siapa tidak kenal Instafamous terkenal Sharifah Rose Sabrina Syed Mohd Mazfira. Lebih mesra dengan panggilan Rose, gadis cantik ini merupakan anak kelahiran Shah Alam Selangor. Tidak hanya memiliki wajah yang cantik, Rose juga seorang yang bijak di mana beliau merupakan penuntut Asasi Undang-Undang Teknologi Mara ( UiTM ).

Selain membuat review produk di akaun sosialnya, Rose juga merupakan seorang model bagi jenama pakaian Umma dan kosmetik Anasism. Rose pernah menjalin hubungan rapat dengan penyanyi Ismail Izzani namun mereka lebih selesa sebagai kawan sahaja.

Kini Rose menjalin hubungan cinta dengan anak kepada Datuk Seri Khalid Jiwa, Aazief Khalid. Kepopulariti Rose dapat dilihat menerusi akaun Instagramnya apabila beliau sehingga kini sudahpun diikuti seramai 644 ribu pengikutnya tersendiri.

Menerusi akaun Instagram, Rose telah berkongsikan satu video beliau bermain applikasi Tik Tok. Penampilannya yang ditonjolkan tanpa makeup dan bermakeup buat netizen terpesona dengan kecantikannya itu. Namun wajah tanpa makeup Rose itu semacam lelaki pun ada. Handsome boy sungguh !

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata netizen memuji kecantikan Rose ini. Antara komen-komen netizen :

” Tak makeup muka macam aisyah hijanah.. “

” Wah tak pakai makeup lagi cantik ya.. “

” Macam lelaki tapi ku suka.. “

” What a beauty , you really have that ex0tic g0rgeous face !.. “

” Tak pakai makeup nampak lagi natural cantik.. “

” Natural beautyyyy.. “

” So beautiful without makeup.. “

” Nape cantik sangat rose.. “

Namun ada juga komen yang kurang senang di kalangan netizen dan mendapat respon dari Rose :

Bersabarlah Rose dengan komen negat1f haters. Apa pun Rose memang cantik semulajadi. Tanpa makeup pun dah cantik sangat. Handsome pun ya. Apa pun, kami di Berita Kopak mendoakan semoga Rose berjaya selalu dalam kerjaya dan sentiasa di bawah rahmat Allah. Aamin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Sharifah Rose Sabrina by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..