Berani Betul Budak Ini !! Mungkin Mak Dia Pernah Pesan Kalau Jumpa Anj1ng Jangan Lari. Lihat Apa Yang Dilakukannya !!

Anj1ng adalah salah satu haiwan yang mungkin menak0tkan bagi seseorang. Lebih-lebih lagi apabila sedang berjalan, tiba-tiba dikejar anj1ng. Kebiasaannya mestilah yang dikejar itu lari lint4ng-puk4ng untuk menyelamatkan diri.

Sebelum ini sebuah video seorang budak yang mengejar anjing li4r di jalanan menjadi viral di media sosial. Tetapi kali ini kisahnya lebih ‘gempak’ apabila seorang kanak-kanak lelaki menjadi hero yang berani kerana menyelamatkan ‘her0in’nya daripada dikejar oleh sekumpulan anj1ng li4r.

Video ini turut menjadi tular dan rata-rata memuji budak lelaki yang berani ini. Jarang kita jumpa budak yang seberani ini. Malah orang dewasa pun cab0t lari jika dikejar anj1ng. Memang terbaik lah adik ini !!

Jom baca perkongsian di bawah :

Kelihatan di dalam bulatan dua kanak-kanak iaitu lelaki dan perempuan berjalan beriringan…

Mereka seperti sedang pulang atau ingin pergi ke sesuatu tempat…

Di persimpangan itu mereka terserempak dengan sekumpulan anj1ng li4r yang ingin menyer4ng. kanak-kanak perempuan itu berlari meningg4lkan budak lelaki..

Tetapi budak lelaki ini tidak sedikit pun menunjukkan rasa tak0t walaupun dikepung sekumpulan anj1ng li4r..

Dia berlaw4n seperti seorang hero yang gag4h perk4sa di dalam filem menyebabkan anj1ng li4r itu semua lari lint4ng-puk4ng…

Tonton VIDEO aksi berani budak lelaki itu di bawah ini :

Memang budak itu memiliki hati yang berani. Orang dewasa mungkin ada yang lari sepantas mungkin bila berdepan dengan situasi itu tetapi kanak-kanak ini menunjukkan sesuatu yang luar biasa ! Syabas….

Apa Pendapat Anda?

Terima kasih Kerana Membaca dan Silakan SHARE Ya!

Silakan SHARE..

Article by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan