” Bayangkan ketika aku melewati tempat kem4l4ng4n, aku nampak kereta dia dah terbalik.. “

Luahan Hati Erma Fatima Selepas Anak Eizlan Yusof Kem4l4ng4n, Buat Ramai Yang Sebak !!

Siapa tidak kenal dengan Erma Fatima atau nama sebenarnya Fatimah binti Rahmad merupakan seorang pelakon, pengarah filem, penerbit, dan penulis skrip Malaysia. Beliau pernah memenangi kategori Pelakon Wanita Terbaik menerusi filem Hati Bukan Kristal. Pada masa sekarang Erma sedang sibuk menjalani pengembaraan drama bersiri Mak Cun 5 yang bakal disiarkan di TV3 tidak lama lagi.

Mak Cun merupakan sebuah drama komedi bersiri yang diterbitkan oleh Rumah Karya Citra dan ditayangkan di TV3 mulai tahun 2014. Terdiri daripada telefilem dan siri (drama berantai), bermula dengan telefilem raya yang berjudul Spain Uolls yang mengisahkan Mak Cun ingin membuat kejutan untuk beraya dengan anaknya, Atun, yang sedang belajar di Sepanyol.

Baru beberapa hari lepas, krew produksi drama bersiri ini terlibat dengan kem4l4ng4n jalan raya. Antara salah seorang yang terlibat dengan kem4l4ng4n tersebut ialah Zareef Yusof iaitu anak kepada pelakon Eizlan Yusof. Zareef merupakan salah seorang pelakon cilik dalam drama Mak Cun 5. Semua yang terlibat dalam kem4l4ng4n tersebut difahamkan dalam keadaan selamat.

Menerusi akaun Instagram, Erma Fatima berkongsi luahannya terhadap Zareef Yusof. Ternyata, Zareef seorang anak yang baik dan sangat beradab. Sikap penyayang Erma juga menyebabkan beliau disenangi dan disayangi oleh pelakon cilik tersebut.

Baca luahan Erma Fatima di bawah :

” DIA sangat istimewa dihati aku.. Seorang anak yg dibesarkan dgn kehidupan yg sgt selesa TETAPI penuh dgn peradaban. Mulutnya tk lepas dari kata maaf.. dia tk s0mb0ng dgn kesenangannya.. pandai beli jiw4 semua orang.. such a sweetheart.. “

” Beberapa hari sebelum kem4l4ng4n dia tidur dgn aku.. kdg2 pegi set satu kereta dgn aku.. mkn sama2.. balik sama2.. pagi tu dia berangkat ke set dari hotel 5 minit awal dari aku.. “

” Bayangkn ketika aku melewati tempat kem4l4ng4n.. aku nampak kereta dia dah terbalik. Aku berlari turun kereta dlm tangis4n cari dia. “

” Aku nampak dia duduk tepi jalan dlm keadaan terkejut. Alhamdulillah.. malaikat jaga kau sayang.. sedikit luk4 pun tkde. Aku tetap bawak dia ke hospital untuk check.. “

” Dan kau anak yg sgt kuat sayang.. kau tetap nak teruskan shooting.. Terima Kasih Allah kerana kau selamatkan dia dr segalanya saat kau menghantar dug44n itu. “

” Anak ku… kau berbakat seperti ayah kau.. d4r4h yg mengalir dlm tubuh kau ada d4r4h seni. Tapi ini bukan tempat kau sayang.. ini hanya tempat utk kau bermain… “

” Kau ada tugas yg lbh besar yg kau harus selesaikan iaitu persekolahan mu. Apa pun.. kau selalu dan akn sentiasa berada di dalam hatiku.. #mysweetheart “

View this post on Instagram

DIA sangat istimewa dihati aku.. Seorang anak yg dibesarkan dgn kehidupan yg sgt selesa TETAPI penuh dgn peradaban. Mulutnya tk lepas dari kata maaf..dia tk sombong dgn kesenangannya..pandai beli jiwa semua orang..such a sweetheart.. Beberapa hari sebelum kemalangan dia tidur dgn aku..kdg2 pegi set satu kereta dgn aku..mkn sama2..balik sama2.. pagi tu dia berangkat ke set dari hotel 5 minit awal dari aku.. Bayangkn ketika aku melewati tempat kemalangan..aku nampak kereta dia dah terbalik. Aku berlari turun kereta dlm tangisan cari dia. Aku nampak dia duduk tepi jalan dlm keadaan terkejut. Alhamdulillah..malaikat jaga kau sayang..sedikit luka pun tkde. Aku tetap bawak dia ke hospital untuk check. Dan kau anak yg sgt kuat sayang..kau tetap nak teruskan shooting.. Terima Kasih Allah kerana kau selamatkan dia dr segalanya saat kau menghantar dugaan itu. Anak ku…kau berbakat seperti ayah kau..darah yg mengalir dlm tubuh kau ada darah seni. Tapi ini bukan tempat kau sayang..ini hanya tempat utk kau bermain…kau ada tugas yg lbh besar yg kau harus selesaikan iaitu persekolahan mu. Apa pun..kau selalu dan akn sentiasa berada di dalam hatiku.. #mysweetheart

A post shared by Ermafatima (@ermafatima) on

” Dari hari pertama dia dtg set dia tanya mcmana nk dpt award. Aku ckp kena berlakun bagus2 dpt one take. Setiap hari dia kumpul shot yg bole dpt one take.. sampai hari terakhir shooting dia dpt 85 shot with one take. Dia cu4k sbb aku kata kena ada 100 take baru aku akn bg award tu.. “

” Dia memang nak sangat2 award tu TAPI aku sebak kerana dia peluk aku dulu baru ambik award tu… mana tak sayang dia.. ”

Rata-rata netizen tersentuh hati apabila membaca luahan Erma tersebut. Antara komen-komen netizen :

” Masya Allah. Sebaknya baca terima kasih kak Erma sbb sayang zareef sebegitu banyak. sya tumpang rasa bersyukur. “

” MasyaAllah bergenang air mata sy baca mokcun. Moga Allah lindungi kalian semua “

” Bagusnya dia wlaupun org tua berpis4h tp msih terdidik dgn sopan santun, bkn wajah sja yg hensem tp budi pekerti jg mulia, ckup lengkap pakejnya “

” Akak ermafatima.. mmng btul ape yg akk ckp tu . Saya prnah jmpe zareef ngn fmily nye dia rumah oma dia .. zareef sngt2 ,, pnyayang org nye. nampak anak saya . Dia buat mcm adik dia . Hormat saya dn suami . Nmpk je kteorg trus salam . sangat baik anak ini .. dgn rupa yg cukup sempurna . Budi pekerti yg baik . Mudah2han ank saya sepertinyee .. aamiin yrb “

” Bakal jadi bintang. pelakon popular 1 hari nanti sama mcm ayah. ade bakat dan rupa “

” Sedehnyer kak erma… akak pun seorang yg sgt penyayang… “

” Alhamdulillah syukur semoga sentiasa berada dalam lindongan dan dirahmati allah swt .. semoga @ermafatima sentiasa sehat walafiat hdknya aamiin “

Bagus sungguh Zareef yang mempunyai adab dan akhlak yang baik. Tahniah juga kepada ibu dan bapa Zareef kerana berjaya mendidik Zareef. Diharap sikap Zareef tidak berubah sehingga dewasa kelak. Beruntungnya Zareef begitu disayangi !

Kami di Berita Kopak mendoakan Zareef membesar menjadi anak yang soleh serta berjaya dunia dan akhirat. Mana tahu suatu hari nanti Zareef menjadi seorang pelakon terkenal di Malaysia seperti bapanya.

Silakan SHARE..

Sumber : IG zareefyusof, ermafatima by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..