” Bangg Aku menang malam Tu… Kau pel0k Aku… Kau cakap… “

Pesanan Abam Bocey Buat Adiknya Ali Puteh Yang Mengharukan. Rupa-rupannya Petanda Abam Mahu Pergi Selamanya Yang Tidak Disedari Ali. Seb4knya !!!

Baru sahaja kehilangan anaknya 3 bulan yang lalu, kini Ali Puteh menerima tamp4ran hebat apabila abang kesayangannya Abam Bocey pula pergi mengadap Ilahi. Tanggal 10 Februari 2020 akan menjadi sejarah p1lu di dalam kamus kehidupan Ali.

Abam menghemb0skan nafasnya yang terakhir di rumahnya dan dikhabarkan meningg4l ketika tidur. Mudahnya Abam pergi tanpa sebarang kesulitan. Abam dan Ali sama-sama berju4ng di rancangan realiti Maharaja Lawak Mega baru-baru ini.

Walaupun berbeza kumpulan, namun mereka tetap saling menyokong satu sama lain. Abam sering memberikan semangat dan dorongan buat adiknya itu untuk berjaya dan menjadi seseorang yang dihormati.

Menerusi akaun Instagram, Ali Puteh telah berkongsikan cerita tentang cab4ran abangnya Abam ketika bertanding di Maharaja Lawak Mega baru-baru ini. Cukup menyed1hkan pesanan Abam yang pastinya tak lekang dari menyebut ibu. Allah sayang Abam !

Jom baca kapsyen di bawah :

” Kau cab4r angah… Kau cakap.. Ngahhh!! Kalau kau hebat tew4skan Aku dalam maharaja lawak mega… Cuba adik tew4skan abang… Bangg Aku menang malam Tu… Kau pel0k Aku… Kau cakap… ALIIII KAU ADIK AKU YANG HEBATTTT!!! KAU MENANG ALIIII… KAU MENANGGG!! AKU BANGGA DENGAN KAU… ”

” Bantu Aku uruskan mak ali… Rupanya kau nak pergi bang .. Aku tak kuat bangg.. Kau tak ada.. Siapa lagi abang Aku… Aku dah takde siapa-siapa bang.. Aku dah tak ada teman bergurau bermanja.. Aku rindu kau abanggg.. “

Rata-rata netizen seb4k dengan perkongsian ini. Antara komen-komen netizen :

” Adik abang yang hebat, sentiasa doa yang baik-baik berterusan buat sahabat @aliputeh89 @abam_bocik sekeluarga.. Moga terus kuat sabar dan redha.. “

” Allahu apa-apa mesti dia cakap dulu kan mak.. Dulu kan family..

” Semoga abam tenang disana. Kami akan rindukan lawak abam.. “

” Allahuakbar… Kami faham kerinduan itu… Banyak-banyak alfatihah.. “

” Terasa sungguh kehil4ngan abam.. Terima kasih abam kerana membuat hati-hati kmi gembira.. “

Hebat aturan Allah, ada rahsia yang tersembunyi dan hikmah di setiap apa yang terjadi. Moga Ali teruskan berbakti kepada ibu sebagaimana amanat Abam. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Allah kurniakan kekuatan buat Ali sekeluarga dalam mengharungi epis0d duk4 ini.. Aamin

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ali Puteh, IG Abam Bocey by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK/ CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..