” Babak Kemuncak Drama #Nur2 yang buat ramai ger4m dan men4ngis… “

Drama Episode Nur 2 menerima sambutan hangat dalam media sosial apabila terdapat babak-babak yang lebih emosi dari Nur 1.

Fenomena drama Nur 2 membuatkan nama pelakon Syafiq Kyle lebih popular. Syafiq Kyle sebagai Ustaz Adam, beliau tidak men0lak sekiranya sudah ditakdirkan jodohnya dengan seorang pelac0r. Menurut Ustaz Adam, itu adalah ketentuan Allah SWT, baginya golongan lorong juga tetap sama seperti kita yang inginkan kasih sayang.

Ustaz Adam terima walaupun jodohnya dengan seorang pelac0r. Kalau dah jodoh (dengan pelac0r), saya kenalah terima. Persepsi Ustaz Adam terhadap pelac0r, mereka tetap manusia biasa yang inginkan kehidupan berkasih sayang.

Siapa Ustaz Adam untuk labelkan mereka atau mengadili mereka kerana kita semua hanya manusia biasa. Seperti di dalam drama Nur 1 & 2, perkara ini memang agak sens1t1f di kalangan masyarakat atau lebih tepat lagi, persepsi tentang golongan lorong ini.

Namun, kita juga tidak berhak untuk mengadili mereka kerana tidak mengetahui apa yang menyebabkan mereka jadi begitu.

Menerusi akaun instagram pelakon, syafiq kyle satu video telah dikongsikan dibawah. Rata-rata peminat menghayati watak-watak yang dilakonkan sehingga ada yang men4ngis & ger4m.

Jom tonton video di bawah :

” Nur 2 : Lakonan Ustaz Adam & Nur semakin hangat & menjadi bualan orang ramai . Antara babak yang menjadi bualan adalah…”

Rata – rata peminat menghayati lakonan Syafiq Kyle,Aamyra Rosli & Azar Azmi. Antara komen-komen peminat :

” Apa yang jadi malam tu Ustaz Adam? cube cerita dekat i, u jangan la buat hati i h4ncur adam “

” Ustaz adam tak kuat iman baru kena god4 sikit dengan fresh oren ikat tepi dah tergod4 hahaha…..!!! “

” Tak ku sangka maru4h ustaz Adam semurah fresh orange ikat tepi, kesian Nur risau kt rumah “

” Kalau Ustaz Adam kahwin dengan Juwita, aku tak maafkan Ustaz Adam  “

”  Ustaz Adam kenapa masa Juwita g0da Ustaz u tak t0lak dia keluar, lepas tu kesian Nur baru nak bermanja dengan ustaz Adam u re ject dia!!!  “

” Please jangan buat kami macam ni.. kesian dekat Nur…  tengok cerita ni memangg emo kami tau!! “

” Adammmmm kenapa iman kau senipis kulit bawang! “

” Juwita r4kus sangat. Tergod4 ustaz adam “

” Tak sabar nak tunggu episode minggu depan. Keke “

Kami di berita kopak mendoakan drama #Nur2 diterima ramai dan teladan-teladan yang baik yang dipaparkan didalam drama #Nur2 dapat dijadikah contoh kepada kita.

Silakan SHARE…

Sumber : IG Syafiq Kyle by Berita Kopak / Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..