” Azil mengam0k dalam kereta, Azal tak boleh dengar Azil mengam0k. Akhirnya azal pun mengam0k juga.. “

Perkongsian Zarina Zainuddin Buat Ramai Yang SEBAK !!

Ramai sudah sedia maklum pelakon dan pengusaha pulut kuning, Zarina Zainuddin mempunyai sepasang anak kembar istimewa yang menghidap aut1sm iaitu Muhammad Razil Azrai (Azil) dan Muhammad Raizal Azrai (Azal).

Kesabaran dan ketabahan Zarina dalam membesarkan kedua-dua anak istimewanya ini menjadi sumber inspirasi kepada mereka di luar sama yang turut mempunyai anak istimewa juga.

Untuk pengetahuan Azal yang mempunyai mild aut1sme masih boleh bercakap, membaca, menulis serta boleh dilepaskan untuk keluar ke kedai seorang diri dan pandai membeli barang yang diinginkan serta pergi ke gym sendiri.

Manakala Azil pula tidak boleh berkomunikasi secara verbal tetapi kehendak dan keinginannya masih difahami oleh Zarina sebagai ibu.

Menerusi akaun Instagram, Zarina berkongsi video Azil yang sedang mengam0k dalam kereta. Azal yang turut berada dalam kereta itu cuba untuk menenangkan abangnya. Tetapi akhirnya Azal pula yang mengam0k dan cuba untuk memuk0l Azil.

Zarina cuba untuk menenangkan Azal supaya tidak menceder4kan abangnya. Menurut Zarina, Azal tidak boleh tengok abangnya mengam0k, dia akan rasa tidak selasa dan ingin mengam0k juga.

Baca perkongsian Zarina dan tonton video di bawah :

” Azil mengam0k dalam kereta azal tak boleh dengar azil mengam0k.. Azal cuba tenang kan azil.. tapi azil makin menjer1t puk0l2 muka dia.. akhirnya azal pun mengam0k juga..”

Rata-rata peminat sebak menonton video yang dikongsikan oleh Zarina ini. Antara komen-komen peminat :

” Ya Allah.. Tabahnya sis hadapi anak istimewa.. Semoga Allah bagi ganjaran yg sebaliknya utk sis.. “

” Ya Allah…. puan, kalau bawa mereka naik kereta pasang zikir penenang, supaya kita semua di lindungi dari segala yg tak baik dari berlaku.. “

” Allahuakbar…. moga Allah memberi kekuatan dan kesabaran yang kuat… anak syurga.. “

” Semoga kak ina diberi kekuatan dan kesihatan yg baik untuk menjaga anak2 istimewa ni…. amin.. “‘

” Allah semoga akk dan keluarga di beri kesabaran yg berpanjangan menghadapi dugaan yg di beri.. “

” Ya Allah. smoga Allah angkat darjat seorang ibu yg tabah mcm kak ina .. smoga kak ina & family bahagia selalu hendakNya.. aamiin.. “

” Kesiannya azal.. n azil.. ce suruh azal peluk azil..nak tak dia… “

Anak istimewa seperti Azal dan Azil, kadang kala tidak terduga apa yang akan dilakukannya. Sebagai ibu, Zarina telah melakukan yang terbaik untuk anak-anaknya. Semoga Zarina diberi ketabahan membesarkan anak-anak syurga ini dan terus menjadi sumber inspirasi buat ibu bapa di luar sana.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Bak kata Ustaz Ebit, Allah uji sebab Allah sayang. Sama-sama kita doakan yang terbaik untuk Zarina sekeluarga. Amin..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Zarina Zainuddin by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..