” Arw4h abah pernah bergurau kepada saya, katanya.. ” – Dato’ Siti Nurhaliza

Dato’ Siti Nurhaliza Kongsi Gambar Arw4h Ayahnya Dengan Kapsyen Mengundang Seb4k Di Hati Netizen. Namun Part Gurauan Ayahnya Itu Buat Dato’ Siti Rindu. Alahai Sedih Pulak Baca !!

Tidak perlu diperkenalkan lagi penyanyi Nombor 1 di Malaysia ini. Sebut sahaja Datuk Siti Nurhaliza, pastinya ramai yang mengenalinya. Bukan sahaja memiliki kecantikan semulajadi, malah sikapnya yang lemah lembut dan bercakap penuh sopan ini menjadikannya sangat disenangi untuk didekati.

Menjadi selebriti yang terkenal bukanlah mudah yang disangka. Sebagai public figure, Dato’ Siti sangat menjaga kesopanan dan kesusilaan walaupun di mana jua berada. Selain mempunyai keperibadian yang baik, beliau sangat bersopan santun dan humble, membuatkan Dato’ Siti disenangi dan disayangi ramai.

Datuk Siti Nurhaliza juga merupakan seorang yang mempunyai hati yang lembut. Jiwanya mudah tersentuh sekiranya melihat sesuatu yang menyent0h perasaan. Kadangkala perkara yang menggembirakannya juga akan membuatkan Datuk Siti Nurhaliza mengeluarkan air mata.

Terbaru, menerusi laman Instagram miliknya, Dato’ Siti Nurhaliza telah memuatnaik sebuah posting bergambar. Gambar tersebut adalah gambar arwah ayahnya. Kapsyen yang ditulis oleh Dato’ Siti menceritakan tentang kata-kata ayahnya, tentang kehidupan dahulu yang susah dengan makan makanan yang sederhana sahaja.

Menurut Dato’ Siti ayahnya pernah bergurau, sekira ada yang bertanya bagaimana suaranya boleh merdu. Jawapannya adalah disebabkan makan ikan yang dipancing oleh ayahnya itu. Dato’ Siti juga menceritakan bagaimana ayahnya menyara 7 orang adik beradiknya dengan hanya gaji ayahnya ketika RM700 sahaja.

Di bawah ini adalah perkongsian daripada Dato’ Siti Nurhaliza.

Perkongsian daripada Dato’ Siti Nurhaliza telah mengundang kesayuan di hati netizen. Mereka juga menitipkan surah AlFatihah buat arwah ayah beliau. Ini antara komen-komen mereka :

” Al fatihah, mesti arw4h ayah tok bersyukur dapat anak yang ikut resmi padi. Makin tund0k, makin berisi.. “

” Al fatehah buat Pak Tarudin, seorang insan yang tak memilih kawan dan suka bergur4u hingga ker1ng gusi dibuatnya. Semoga r0hnya dirahmati dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.. ” 

” Al-Fatihah semoga arw4h abahnya ditempatkan bersama orang-orang yang beriman Aamiin ya Rabbal Alamin.. “

 ” Al fatihah, mesti arw4h bangga ada anak macam dato’ Siti, hasil syukur apa adanya tula, rezeki sekarang ni makin mel1mpah.. “

Keh1langan yang tersayang pastinya akan men1nggalkan berjuta kenangan yang sukar untuk dilupakan. Keh1langan yang tiada pengganti. Gambar dan memori sekadar hilangkan rindu seketika. Buat arw4h ayah Dato’ Siti, Kami di Berita Kopak mendoakan semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin..

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Dato’ Siti Nurhaliza

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..