” Apa yang saya sangat rindu tentang Abam ialah.. “

Video Mark Adam Berkongsi Kisahnya Dengan Abam Bocey Di MeleT0P. Walaupun Dalam Kesedihan Namun Sempat Lagi Melawak..

Mark Adam merupakan penyanyi, pelawak dan pelakon kelahiran Filipina yang begitu popular di Malaysia. Mark dilahirkan di Cebu, Filipina. Beliau berhijrah ke Malaysia pada tahun 2001 dan mula terkenal di negara ini. Mark telah memeluk Islam dengan nama Islamnya Fikri Mark Adam Abdullah.

Mark juga merupakan seorang guru vokal di Petaling Jaya, Selangor. Selain daripada menyanyi dan berlakon, Mark juga sering dijemput menjadi juri untuk program-program realiti seperti Bintang Bersama Bintang pada tahun 2019 bersama Saiful Apek.

Semalam, Mark dijemput sebagai tetamu untuk program MeleT0P di Astro Ria. Mark juga merupakan salah seorang artis yang rapat dengan arw4h Abam kerana mereka juga pernah bekerja bersama-sama. Di kesempatan itu, Mark turut ditanya berkaitan kenangannya bersama Abam di dalam temubual MeleT0P.

Menerusi akaun Instagram, Mark berkongsi kebaikan Abam sepanjang beliau mengenalinya dalam temubual program MeleT0P. Mark menyatakan dalam banyak perkara beliau amat rindukan pelukan Abam. Menurut Mark, pelukan Abam terasa penuh kasih sayang.

Jom tonton video di bawah :

” Mulianya arw4h Abam Bocey. Menyenangkan urusan ramai orang. Menyempat lagi @markadam1079 melawak .. “

Rata-rata netizen terhibur mendengar kisah yang dikongsikan oleh Mark. Walaupun beliau bersed1h namun sempat lagi melawak. Antara komen-komen mereka :

”  Dia dh cerita jauh… skali ptah balik.. Awak nak tau apa.. “

” Adeh Mark br nk teriak.. “

” Haha.. Aduii Mark baru nak sedih.. “

” Adeh.. Mark br nak ter1ak.. “

” Alfatihah utk arw4h Abam.. “

Ternyata Abam seorang yang sangat hebat kerana beliau banyak memberi kenangan manis kepada rakan-rakan artis. Sehingga hari ini masih ramai terkenangkan Abam. Semoga r0h Abam ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh dan beriman. Amin..

Tonton video penuh di bawah :

Silakan SHARE..

Sumber : IG & Youtube MeleT0P, Abam Bocey, Mark Adam by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..