” Apa ko merepeek ni mamat ” – Bila Atu ‘Speaking English’ Bikin Orang Pec4h Per0t Ooii Ketawa, K0nfiden Level Tu Yang Penting !!

Kalau disebut nama Sharid Kunal Doli Sharif pasti ramai yang tidak mengenali siapakah pemilik nama ini sebenarnya tetapi jika disebut Atu Zero sudah pasti semua mengenalinya. Atu merupakan adik kepada Syaiful dan syarif yang juga merupakan angg0ta Zero.

Bermula dengan menyertai pertandingan Raja Lawak Musim ke 6, nama Atu dan abang-abang nya sentiasa meniti disetiap bibir peminat. Lawak mereka yang bersahaja itu membuatkan sesiapa saja yang menontonya akan ketawa tak kering gusi.

Atu telah mendirikan rumahtangga bersama pasangannya bernama Syafeeqa Johari. Majlis perkahwinan telah diadakan di Batu Pahat dalam suasana sederhana yang hanya dihadiri oleh keluarga dan teman-teman rapat sahaja. Atu mula mengenali isterinya sebelum kumpulan Zero menyertai pertandingan Maharaja Lawak Mega 2015.

Walaupun perbezaan usia antara mereka adalah 6 tahun tetapi bagi Atu ianya tidak menjadi masalah kerana Syafeeqa adalah pilihan yang tepat. Syafeeqa seorang yang sangat memahami kerjayanya. Mereka telah dikurniakan seorang cahayamata perempuan bernama Sumayyah dan kini sedang menanti kelahiran cahayamata kedua.

Atu yang kini sedang sibuk menjalani penggambaran untuk rancangan Jalan-Jalan Makan Angin bersama hos Akamal Nazri. Atu sempat berkongsi suasana tempat penggambaranya itu, mari kita saksikan bersama :

” Salam semua Alhamdulilah Morning guys @ dusun_bonda #sayabacakomenkamu #pantangmundurkecualianknngis #pantangmundurkecualianknngis #pantangmundurkecualioper4si “

” Allah….indahnye…sonok dpt mndi sungaiii “

” Salam semua.. Alhamdulilah Hari ini shoting dalam hutan tapi ada pen4mpakan dibelakang “

Rata-rata peminat memberi komen yang menarik dan mencuit hati untuk video ini, antaranya ialah :

” Omg cakap orang putih “

” Kenapa aku boleh paham apa atu cakap ni “

” Hahahaha….mana mana pon puteh “

” Wahhh spekinggg ko lg “

” Apa ko merepeek ni mamat??? “

” I love you english “

” Aidol ku ba kalau ba inglish.mantulll “

” Diusaha lagi bahasa Inggerisnya.. mau ok suda itu “

” Waalaikumsalam. Ini kali la English makin padu sudah . hahahaa “

” Ahahahaha semp0iii ayat br0ken English “

” Sampai Sg Klang pastu pat4h balik.. jenuh tu nak melaw4n arus..”

” Ok i understand stop trafiqlight is red..because my perut mahu pec4h ketawa “

Mari tonton Atu cuba berbahasa Inggeris pada video di bawah ini

Hahahahaaaa memang kelakar la bila dengar Atu ‘speaking english’ ni.. Apa-apa pun percubaan yang bagus Atu, jangan putuus asa untuk terus mencuba. Kami dari Berita Kopak sentiasa mendoakan agar Atu dan kumpulan Zero berjaya dalam karier dan sentiasa bahagia bersama keluarga.

Terima kasih kepada anda yang sudi membaca..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Atu Zero by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..