” Amb0i kenakan orang macam dia tak melatah jugak.. ” – Netizen

Noorkhiriah Kongsi Video Mengus1k Eida Moin Sehingga Melatah Buat Netizen Terhibur. Part Ketawa Sehingga Tiada Suara Tu Memang Tak Boleh Blah La. Ad0ii, Kemain Mengus1k Ye Kak Khiriah !!

Noorkhiriah binti Ahmad Shapie atau lebih dikenali sebagai Noorkhiriah sebuah nama yang tidak asing lagi di layar perak. Seorang pelakon dan pelawak wanita Malaysia ini telah aktif di kaca televisyen sejak tahun 1999 lagi. Bakat lakonan yang ada pada diri pelakon kecil molek ini tidak dapat disangkal lagi.

Karakternya yang kelakar dan mesra menjadikan dirinya mudah didekati peminat. Khiriah juga seringkali membuat aksi lawak, ditambah pula mudah melatah membuat peminatnya selalu terhibur dan kering gusi melihatnya. Ada sahaja gelagatnya yang mencuit hati ramai.

Kemunculannya menerusi drama berjudul Nur telah berjaya menamb4t hati penonton, apatah lagi buat peminat karya seninya. Dua dekad berkecimpung dalam industri sememangnya memberikan bayangan jelas bahawa dar4h anak seni dalam diri aktress ini cukup deras mengalir.

Terbaru, menerusi laman Instagram miliknya, Khiriah telah memuatnaik sebuah video. Video tersebut memaparkan Khiriah yang sedang mengus1k sahabatnya yang juga seorang pelakon iaitu Eida Moin. Umum mengetahui Eida Moin dan Khiriah sememangnya ada penyak1t latah.

Kelihatan dalam video tersebut, Khiriah mencuit Eida Moi dan berbisik sesuatu sehingga menyebabkan Eida Moin tidak semena-mena melatah kerana terkej0t. Khiriah tidak dapat menahan ketawanya apabila melihat Eida Moin melatah sebegitu. Alahai, nak4l ye kak Khiriah !!

Jom tonton video di bawah ini :

Perkongsian Khiriah ini membuat netizen terhibur dan turut mengatakan Khiriah seorang yang kelakar. Ini antara komen-komen mereka :

” Kes1annya, saya tak boleh tengok orang latah dius1k macam kes1an sangat, di luar kesedaran kan.. “

” Ko memang kelakar lah dik khairiah, No 1 s4kat org ye, Hehe.. “

” Bila gelak  tak dak suara tu  tak boleh bel4h.. “

” Amboih kenakan orang macam dia tak mel4tah jugak.. “

” Yang mengus1k tu pon kaki l4tah gak tu hahaha, kemain ko nye mengus1k.. “

Sememangnya apabila melihat orang lain melatah akan memberi hiburan kepada yang melihatnya. Tetapi yang terkena us1kan ini kadangkala membuat orang yang melatah merasa malu. Namun begitu sekadar us1kan sederhana sahaja masih boleh diterima lagi, sebaliknya jangan berlebih-lebihan.

Pandai ye Kak Khiriah us1k orang lain, dia pun sama juga tu dua kali lima. Dua-dua juga kaki melatah. Apa-apa pun, kami di Berita Kopak mendoakan semoga, Khiriah dan Eida Moin terus berjaya dalam kerjaya seni mereka dan terus menghiburkan peminat seni tanahair. Keep it up !!

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Khiriah

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..