” Allahuakbar, laungan terindah buat PENCIPTA keindahan.. “

Azhan Rani Kongsi Video Laungan Azan Di EBC Buat Ramai Yang Seb4k. SUBHANALLAH !!

Sebut sahaja nama Azhan Rani, pastinya terbayangkan watak Ustaz Mahadi di dalam Drama Nur 2. Memegang watak antag0nis bukannya sesuatu yang mudah bagi pelakon ini, lagi-lagi apabila setiap hari menerima cem0han dan krit1kan dari peminatnya tersendiri.

Azhan bin Abdul Rani atau lebih dikenali sebagai Azhan Rani merupakan seorang pelakon yang berasal dari Tanjung Karang, Selangor. Memulakan kerjaya awalnya dalam bidang lakonan menerusi drama radio.Azhan dilahirkan pada 24 Januari 1976 di Tanjung Karang, Selangor dan dibesarkan di Kuala Kubu Bharu.

Terbaru, menerusi laman Instagram miliknya , Azhan Rani telah memuat naik sebuah video. Video tersebut adalah memaparkan laungan azan di Everest Base Camp, Nepal. Menurutnya laungan itu adalah khas untuk pencipta dan memohon perlind0ngan daripada Allah SWT untuk tanah air tercinta.

Terdahulu, mungkin ramai yang mengetahui dalam usianya 43 tahun ini, beliau telah melunaskan impiannya sejak beberapa tahu lalu untuk menjejakkan kaki ke EBC yang berketinggian 5,364 meter dari aras laut. Dan pada 10 September lalu impian itu telah pun berjaya dicapai.

Ini adalah posting yang dimuat naik oleh Azhan Rani :

” Laungan nama terindah buat pencipta keindahan. Lind0ngilah kami dan tanahair kami 10 september 2019 #day11.. “

” بسم الله الرحمن الرحيم- #everestbasecamp @ summit. att4ck. resources #sar #summitatt4ckresources #nepal #sartoebc #mmjoutdoorcamp #risetopower #selamatharikemedekaanke62 #acah2hiking.. “

View this post on Instagram

lindungilah kami dan tanahair kami

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

Rata-rata netizen merasa kesyukuran dan mengucapkan tahniah kepada Azhan Rani beserta Team . Ini antara komen-komen mereka :

” Sebak.. kagum.. subhanallah.. “

” Congratulations to you and the team! “

” Subhanallah. Alhamdulillah. Allahu4kbar. Tahniah buat tim yang berjaya menawan Everest.. “

” Tahniah. Hari2 ada update perjalanan dan info. At least siapa yg berhajat boleh dapat knowledge pasal abc ni.. haha.. “

” Allahu4kbar alhamdulillah tahniah.. Semoga dipermudahkan semuanya aamin.. :

” Tahniah berjaya sampai ke ebc. Pembak4r semangat utk kami mengikuti jejak kalian. Insyaallah.. “

” Walau hanya di bese camp,ttp tetap bersyukur,alhamdulillah.. dpt jg menjejak kakinya.. Nak sampai ke puncak tu bukannya biase².. tahniah.. “

” Tahniah @ azhan_rani terbaik padu bersama team berjaya menawan EBC. Alhamdulillah.. “

ALHAMDULILLAH dan TAHNIAH Azhan Rani atas kejayaan menjejakan kaki ke EBC. Kami di Berita Kopak mendoakan semoga Azhan Rani selamat pulang ke tanah air tercinta dan dipermudahkan segala urusan sepanjang berada di sana. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Azhan Rani by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..