” Allahuakbar, Kata-kata itu buat ustazah saya menang1s dan terus menang1s … “

Perkongsian Da’i Hamidah Mengenai Kisah Ustazahnya Yang DiBeri Uji4n Sak1t Buat Ramai Yang Men1tiskan Air Mata.

Sak1t merupakan satu perkara yang mana kita tidak mahu berlaku pada kita. Ini Kerana sak1t akan membataskan pergerakan kita, menjadikan kita sentiasa dalam keadaan berduk4cita dan dalam beberapa keadaan ia memutuuskan pengharapan untuk meneruskan kehidupan.

Kita amat jarang sekali melihat sak1t sebagai satu kemuliaan kepada kita apatah lagi melihatnya sebagai satu kecintaan dan rahmat Allah SWT kepada hambaNya. Sedangkan setiap uj1an yang Allah SWT turunkan kepada kita merupakan tanda kasih sayangNya kepada kita.

Sak1t adalah musibah yang men1mpa seseorang mukmin dan mengandungi hikmah kerahmatan kepada hamba-hambaNya. Allah akan memberikan uj1an dan musibah kerana tahu bahawa hambaNya seorang yang kuat dan tabah dalam menghadapi setiap cubaan.

Baca perkongsian dari Da’i Hamidah di bawah ini. Semoga apa yang Da’i Hamidah kongsikan ini dapat memberi keinsafan kepada kita sebagai manusia. Uj1an dan dugaan yang Allah berikan adalah tanda kasih sayangnya kepada kita sebagai makhluknya.

BACA SAMPAI HABIS plzzzz. Musaf1r saya ke Kl benar2 bermakna bila saya menziarahi guru saya yang dikhabarkan sak1t. Jadual tiba2 berubah tapi sebab saya baru tahu yang guru saya sak1t.

Dengan segera hab1s di ikim fm saya terus ke Semenyih utk menziarahi ustazah saya yg pernah mengajar saya sem 1 di USIM. 3 hari di KL penuh dengan aktiviti dari pagi sampai malam tapi terus segar setelah dapat bersemuka dengan guru saya.

Walaupun itu plan last minit tapi itulah pelengkap musafir saya kali ini. Sungguh memori malam itu akan dikenang sampai bila2. Pertemuan yg ditakdirkan oleh Allah Taala itu amat menyent0h hati saya dan menjadi jalan muhasabah utk diri saya sendiri.

Benarlah jika kita kata kita diuj1 tetapi insan lain jauh hebat uj1annya!. Satu ayat yg keluar dari mulut saya tatkala saya memandang wajah ustazah saya yg xboleh bertutur lagi seperti sedia kala :” Ustazah, terima kasih sangat .

Segala ilmu yg ustazah curahkan kepada saya akan saya kongsi pada orang lain dan mudahan2 itu jadi saham akhirat buat ustazah “. Kata2 itu buat ustazah saya menang1s dan menang1s.

Teringat sebelum masuk program Dai, ustazah ini yg bagi nasihat dan semangat kepada saya utk saya menjadi penceramah. Tapi apa yg saya betul2 seb4k sebab ustazah saya masih muda dan sihat tapi secara tiba2 dit1mpa sak1t ini.

Malah yg lebih sed1h saya dapati sak1t yg men1mpa ustazah saya t1ada ubatnya. Mereka dh ikhtiar hampir kesemua raw4tan tetapi tidak lagi ketemu penawarnya.Ya Allah, andai kalian yg baca perkongsian saya pagi ini. Tolong lah doakan ustazah saya .

Saya mengharapkan doa kalian semua. Mungkin berkat doa ikhlas dari tuan/puan sesuatu keaja1ban akan berlaku. Ya Allah Taala Maha Berkuasa. Dia boleh ubah apa yang dia inginkan.

Jadi tolong doakan ustazah saya diberi kekuatan ketabahan utk menemp0h uj1an hebat ini dan suaminya serta sesiapa sahaja yg menjaganya diberi ganjaran hebat atas kesabaran menjaga ustazah saya.

Mudahan2 Allah Taala ampunkan d0sa ustazah saya. Mudahan2 ada sinar bahagia dalam kehidupan ustazah sekeluarga In Sya Allah. – ikhlas dari anak didiknya : Dai Hamidah-
#daihamidah #ustazahnasobah #usim

Terima kasih  Da’i Hamidah atas perkongsian ini. Sesungguhnya berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Semoga Ustazah kepada Dai’ Hamidah terus tabah melalui ujian ini yang maha hebat ini. Sesungguhnya Allah sangat menyanyingi setiap makhluknya di muka bumi ini.

Justeru itu, kita sebagai hamba-Nya haruslah senantiasa bersangka baik walau dalam apa jua keadaan. Janganlah kita sebagai manusia merasakan sakit itu adalah sesuatu malapetaka kerana kita harus percaya bahawa setiap yang berlaku ke atas diri terselit hikmah besar yang kita sendiri tidak ketahui. Wallahualam..

Bersamalah kita titipkan doa buat Ustazah Nasobah.

Silakan SHARE. Semoga ramai yang terus berdoa. InshaAllah.

Sumber : FB Da’i Hamidah by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..